Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Norjassa jättimäinen doping-skandaali – Edessä pahimmillaan Venäjän kohtalo

Norja
AOP

Norjassa herättiin alkuviikosta jättimäiseen doping-skandaaliin, kun paljastui, ettei maan alaikäisiä huippu-urheilijoita ole doping-testattu ilman ennakkoilmoitusta yli kahteen vuoteen.

Norjan yleisradioyhtiö NRK kertoi kohujutussaan keskiviikkona, että Norjan urheilupiireissä on herätty karmeaan doping-todellisuuteen. Maan alaikäisiä huippu-urheilijoita ole doping-testattu ilman ennakkoilmoitusta yli kahteen vuoteen ja tämä on suora rike Maailman antidoping-toimisto WADA:n sääntöjä vastaan. Norjan antidoping-toimikunta ADNO on tilanteesta suoraan vastuussa.

Skandaali käy ilmi urheilupresidentti Berit Kjøllin ja ADNO:n puheenjohtaja Thorhild Widveyn tänä kesänä lähettämästä kirjeestä kulttuuri- ja tasa-arvoministeri Anette Trettebergstuenille sekä lapsi- ja perheministeri Kjersti Toppelle. Kirjeessä kerrottiin pelosta, että rikkeet johtavat vakaviin seuraamuksiin lähitulevaisuudessa.

– ADNO odottaa muuttuvansa ei-vaatimustenmukaiseksi vuodenvaihteessa 2022-2023, kirjeessä lukee.

Kun maan antidoping-toimisto muuttuu niin sanotusti ei-vaatimustenmukaiseksi, se tarkoittaa, että se ei toimi kansainvälisen antidoping-säännöstön mukaisesti. Norjan urheiluliiton NIF:n pääsihteeri Nils Einar Aas on kertonut, että sanktiot voivat sisältää sakkoja, viranomaisten WADA:lta saamaa ohjeistusta vähentää tukia, jotka muuten olisi myönnetty järjestölle tai että järjestön edustajat eivät voi toimia viroissa WADA:ssa.

Pahimmassa tapauksessa seuraamukset voivat olla paljon dramaattisempiakin.

– Urheilujärjestöjen osallistumisoikeuden menettäminen olympialaisiin, paralympialaisiin tai muihin mestaruuskilpailuihin tai itse kilpailujen järjestämisoikeuden menettäminen, Aas kertoi.

Urheilujärjestöt haaveilevat lakimuutoksesta

NIF ja ADNO ovat todenneet julkisesti, että ne eivät hyväksy sitä, että kaikkien 15-18-vuotiaiden urheilijoiden on hankittava etukäteen lupa doping-testiin huoltajaltaan. Ne uskovat, että lainmuutos on paras ratkaisu.

– Tarvitsemme laillisen valtuutuksen, joka antaa alaikäisille valtuudet suostua doping-testeihin, jotta suostumusta ei tarvitse saada vanhemmilta, Aas jatkaa.

Norjan Kulttuuri- ja tasa-arvoministeriö sekä Lapsi- ja perheministeriö ovat lähettäneet kirjeen, jossa todetaan, että ne palaavat asiaan nopeasti vielä kesän aikana.

– Kaikki oikeudelliset tai sääntelylliset määräykset on löydettävä ja ne on tutkittava ja se vie jonkin aikaa, kirjeessä jatketaan.

NIF on kertonut katsovansa, että Kulttuuri- ja tasa-arvoministeriö on ymmärtänyt vakavuuden.

– Ymmärrämme, että Kulttuuri- ja tasa-arvoministeriö on samaa mieltä siitä, että Norjan antidoping-työn tulee olla WADA:n vaatimusten mukaista, joten NIF luottaa siihen, että viranomaiset ratkaisevat tämän haasteen, Aas päättää.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut