Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Korisliigan Kouvot hankki eksoottista kokemusta omistavan takamiehen

Austin Butler takamies Kouvot
AOP

Miesten Korisliigan Kouvot täydensi joukkueensa yhdysvaltalaisella takamiehellä Austin Butlerilla. Mies saapuu Kouvolaan vahvalla yliopistotaustalla.

Miesten Korisliigan Kouvot on solminut tulevan kauden kattavan pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen takamiehen Austin Butlerin kanssa. Butler pelasi poikkeuksellisesti viisi vuotta yliopistokoripalloa. Kouvolaan Butler saapunee syyskuun alkuun mennessä.

Yhdysvaltain Pennsylvaniassa syntynyt Butler pelasi ensimmäiset neljä kauttaan Holy Crossin yliopistossa Massachusettsissa. Butler sai joukkueessa runsaasti vastuuta heti ensimmäisestä kaudesta alkaen ja se näkyy myös täyden neljän kauden tilastokeskiarvoissa. Crusaders-paidassa pelaamassaan 109 pelissä Butler tilastoi 12,2 pistettä, 5,2 levypalloa, 1,7 syöttöä ja 1,2 riistoa peli-iltaa kohden.

Kolmen pisteen heitot osuivat 37 % tarkkuudella. Viimeisellä Crusaders-kaudellaan Butler tehoili keskimäärin 16,1 pistettä, 8,8 levypalloa ja 1,6 riistoa nakuttaen samalla kolmoset säkkiin peräti 46 % sihdillä.

Ylimääräiseksi viidenneksi kaudekseen 196-senttinen takamies siirtyi University of North Carolina at Charlotten Charlotte 49ersin vahvuuteen. 49ersin riveissä Butler jatkoi hyviä otteitaan tehojen osoittaessa edelliskausien suuntaan: 12,7 pistettä, 6,0 levypalloa ja 1,5 syöttöä. Bonuskaaren takaa heitot osuivat 40 % edestä.

Butler saapuu Kouvolaan intoa täynnä

Butler odottaa innoissaan ensimmäistä täyttä ammattilaiskauttaan.

– Olen tietysti hyvin iloinen päästessäni aloittamaan ammattilaisena Kouvojen joukkueessa. Tapojeni mukaisesti haluan kilpailla ja painaa täysillä joka päivä kehittyäkseni paremmaksi pelaajaksi myös ensimmäisellä ammattilaiskaudellani.

– Haluan pelata tulevaisuudessa mahdollisimman korkealla tasolla, joten olen hyvin kiitollinen Kouvoille mahdollisuudesta aloittaa ammattilaisurani tässä joukkueessa ja hyvässä sarjassa.

Butlerilla on myös selvä näkemys ominaisuuksistaan.

– Tuon joukkueeseen energiaa ja kilpailullisuutta, olen valmis tekemään mitä tahansa valmennus minulta pyytää voittaaksemme. Vahvuuteni pelaajana on kyky tehdä pisteitä ja heitot kolmosen viivan takaa. Lisäksi olen aina halunnut taistella levypalloista sekä pelata kovaa ja fyysisesti. Myös puolustuksessa pyrin pelaamaan fyysistä peliä. Sukellan parketille pallojen perään ja olen valmis ottamaan iskuja vastaan.

– Pidän nopeatempoisesta pelistä ja pyrin tekemään pienetkin asiat oikein, jotta joukkue voittaa.

Yliopistokoripallon jälkeen Butler on pelannut kesän aikana Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n 3×3-ammattilaiskiertueella USA:n joukkueessa.

– Olen tosiaan pelannut 3×3-kansainvälisissä turnauksissa toukokuusta lähtien. Se on ollut kaikin puolin erinomainen kokemus. Pääsin pelaamaan eri puolilta maailmaa tulevia ammattilaisia vastaan. Se on opettanut minulle paljon ja antanut kenties pientä maistiaista siitä mitä odottaa tulevalta kaudelta, kun pelaan ammattilaisia vastaan 5 vastaan 5 -pelissä.

Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen uskoo Butlerin tuovan ratkaisuvoimaa kentälle.

– Joukkueemme tarvitsi heittovoimaa ja sitä Austin tosiaankin tuo meille. Pelisysteemimme kolmanneksi isoimmalta takamieheltä vaaditaan myös levypallovoimaa ja kiloja, nekin häneltä löytyvät. Kun siihen päälle Austin ymmärtää peliä, haluaa puolustaa, tekee oikeita valintoja ja on motivoitunut nuorimies, oli helppo löytää yhteisymmärrys roolista joukkueessamme.

– Joukkueen viimeinen palanen (ulkomaalaisvahvistus) etsitään, kunhan saamme ensin varmahkon ennusteen erään pelaajamme kuntoutumisaikataulusta. Voi olla, että joudumme muokkaamaan pelaamistamme sekä rakenteellisesti että taktisesti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo