Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

Koripallo

Koripallon suurseurojen omistaja Robert Sarver sai lujaa näpeilleen – Törkeä toiminta johti koviin sanktioihin

Robert Sarver pääomistaja Phoenix Suns Phoenix Mercury
AOP

Koripallon NBA- ja WNBA-seurojen Phoenix Sunsin ja Phoenix Mercuryn pääomistaja Robert Sarver on ollut jo pidemmän aikaa itsenäisen tutkinnan alaisena kiistanalaisen toimintansa vuoksi. Nyt NBA on antanut ankaran tuomionsa.

Koko episodi sai alkunsa 4.11.2021, kun yhdysvaltalaismedia ESPN julkaisi artikkelin, jossa se kertoi koripallon NBA-seura Phoenix Sunsin ja WNBA-seura Phoenix Mercuryn pääomistajan Robert Sarverin lausunnoista ja käyttäytymisestä sekä joukkueiden työilmapiiristä.

NBA tilasi riippumattoman tutkimuksen aiheesta lakitoimisto Wachtell, Lipton, Rosen & Katzilta. Yrityksen osakkaat David Anders ja Sarah Eddy johtivat tutkimusta.

Tutkimuksen raportti perustui 320 henkilön haastatteluista kerättyihin tietoihin, mukaan lukien nykyiset ja entiset työntekijät, jotka työskentelivät tiimeissä Sarverin 18-vuotisen toimitusjohtaja-aikana, Sarveria ja muita asiaankuuluvia henkilöitä. Lisäksi mukana oli yli 80 000 asiakirjan ja muun materiaalin, mukaan lukien sähköpostit, tekstiviestit ja videot, arviointia.

Kuten raportissa todetaan, että Sarver “osallistui toimintaan, joka rikkoi selvästi yleisiä työpaikan standardeja, kuten joukkueen ja liigan säännöissä ja käytännöissä näkyy. Tämä käyttäytyminen sisälsi rodullisesti epäherkän kielen käyttöä, naispuolisten työntekijöiden epätasa-arvoista kohtelua, sukupuoleen liittyviä lausuntoja ja käytöstä ja työntekijöiden ankaraa kohtelua, joka oli toisinaan kiusaamista.

Sarverin toiminta tylyä luettavaa

Raportissa eriteltiin myös Sarverin erilaisia tempauksia. Ne olivat tylyä luettavaa.

– Sarver toisti vähintään viisi kertaa Suns/Mercury-organisaation palveluksessa neekeri-sanan kertoessaan muiden lausuntoja.
– Sarver syyllistyi epäoikeudenmukaiseen käytökseen naispuolisia työntekijöitä kohtaan, teki monia sukupuoleen liittyviä kommentteja työpaikalla, teki sopimattomia kommentteja naispuolisten työntekijöiden ja muiden naisten fyysisestä ulkonäöstä sekä syyllistyi useaan otteeseen sopimattomaan fyysiseen käyttäytymiseen miestyöntekijöitä kohtaan.
– Sarver harjoitti työntekijöiden alentamista ja ankaraa kohtelua, muun muassa huutamalla ja kiroilemalla heille.

Raportissa kerrottiin myös, että Sarver kertoi tutkijoille henkilökohtaisista ja ammatillisista ponnisteluistaan ​​monimuotoisuuden, tasa-arvon ja osallisuuden edistämiseksi, mukaan lukien palkkauskäytännöt Suns/Mercury-organisaatiossa sekä sosiaalisen ja rodullisen oikeudenmukaisuuden edistäminen.

Tutkimuksessa ei havaittu, että Sarverin työpaikkarikkomusten motiivina olisi ollut rotuun tai sukupuoleen perustuva vihamielisyys.

Riippumaton tutkimus osoitti myös tapauksia, joissa Sunsin työntekijät ovat syyllistyneet väärinkäytöksiin, jotka eivät liittyneet suoraan Sarveriin, sekä asianmukaisten organisaatiokäytäntöjen ja valvonnan puutetta.

Tutkimuksessa havaittiin muun muassa rotuun liittyvää välinpitämättömyyttä, naispuolisten työntekijöiden huonoa kohtelua, sukupuoleen tai seksuaaliseen suuntautumiseen liittyvää sopimatonta kommentointia sekä epäkunnioittavaa viestintää.

Tutkimuksessa todettiin myös, että Sunsin henkilöstöhallinto oli historiallisesti tehoton, eikä se ollut luotettava resurssi työntekijöille, jotka ovat joutuneet sopimattoman työpaikan käytöksen kohteeksi.

Raportissa todetaan myös, että suurin osa Sunsin työntekijöistä, jotka ovat syyllistyneet näihin väärinkäytöksiin 18 vuoden tutkimusjakson aikana, eivät ole enää organisaation palveluksessa. Lisäksi organisaatio palkkasi heinäkuussa 2021 uuden henkilöstöjohtajan, joka on muiden johtajien kanssa sittemmin toteuttanut useita myönteisiä työpaikkamuutoksia.

Näitä ovat muun muassa päivitetty kunnioitus työpaikkapolitiikan suhteen, luottamuksellisen vihjelinjan luominen väärinkäytösilmoituksia varten, tutkintaryhmä sisäisiä tutkimuksia varten, työpaikkakoulutus keskeisistä käytännöistä ja uusi vanhempainlomakäytäntö.

Seuraamukset ovat ankarat

NBA tiedotti tiistaina ryhtyneensä tiukkoihin toimiin raportin pohjalta. Perimmäinen ratkaisu oli, että Sarver asetettiin vuoden toimitsijakieltoon ja siihen sisältyi useita tiukkoja lisäehtoja.

– Sarver ei saa olla läsnä minkä tahansa NBA- tai WNBA-joukkueen tiloissa, mukaan lukien kaikki toimistot, areenat tai harjoitustilat.
– Hän ei saa olla paikalla tai osallistua mihin tahansa NBA- tai WNBA-tapahtumaan tai -toimintaan, mukaan lukien pelit, harjoitukset tai liikekumppanitoiminta.
– Hän ei saa edustaa Sunsia tai Mercuryä missä tahansa julkisessa tai yksityisessä ominaisuudessa.
– Hän ei saa osallistua Sunsin tai Mercuryn liiketoimintaan tai koripallotoimintaan.
– Hän ei saa osallistua NBA:n tai WNBA:n liiketoimintaan, hallintoon tai toimintaan, mukaan lukien osallistuminen jommankumman liigan hallituksen (ja niihin liittyvien hallituksen komiteoiden) kokouksiin.

Lisäksi Sarverin on suoritettava toimitsijakieltonsa aikana koulutusohjelma, joka keskittyy kunnioitukseen ja asianmukaiseen käytökseen työpaikalla.

Sarverille määrätään lisäksi kymmenen miljoonan dollarin sakko, joka on NBA:n pohjasääntöjen ja ohjesäännön sallima enimmäismäärä. NBA lahjoittaa nämä varat organisaatioille, jotka ovat sitoutuneet käsittelemään rotuun ja sukupuoleen liittyviä kysymyksiä työpaikalla ja sen ulkopuolella.

Myös seurat saavat sanktioita

Lisäksi Suns/Mercury-organisaation on täytettävä joukko NBA:n asettamia ja valvomia työpaikan parannuksia koskevia vaatimuksia.

– Seurojen täytyy palkata ulkopuolinen yritys arvioimaan ja antamaan suosituksia koskien työpaikan koulutusohjelmia, käytäntöjä ja menettelyjä sekä palkkaus- ja palkitsemiskäytäntöjä – keskittyen edistämään monipuolista, osallistavaa ja kunnioittavaa työpaikkaa.
– Seurojen täytyy tehdä säännöllisiä ja anonyymejä työpaikkakulttuuritutkimuksia ja vastata kyselytuloksiin erityisillä toimintasuunnitelmilla.
– Seurojen täytyy ilmoittaa välittömästi liigalle kaikista tapauksista tai väitteistä, joissa työntekijä on tehnyt merkittäviä väärinkäytöksiä.
– Seurojen täytyy kolmen vuoden ajan toimittaa liigalle säännöllisesti raportteja toimenpiteistä, joita organisaatio on toteuttanut näiden vaatimusten täyttämiseksi.
– Seurojen täytyy seurata liigan ohjeita työpaikan ongelmien korjaamiseksi/parantamiseksi, jos/kun niitä ilmenee.

NBA:n komissaari Adam Silver kertoi sarjojen ottavan tosissaan selvinneet epäkohdat.

– Riippumattoman tutkimuksen tuloksissa kuvatut lausunnot ja käytös ovat huolestuttavia ja pettymyksiä. Uskomme, että lopputulos on oikea, kun otetaan huomioon kaikki tosiasiat, olosuhteet ja konteksti, jotka tämän 18-vuotisen ajanjakson kattava tutkimus on tuonut esiin ja sitoutumisemme noudattaa oikeita standardeja NBA-työpaikoilla.

Silver toivoo koripallopiirien ottavan tapauksesta opikseen.

– Toivon, että NBA-yhteisö käyttää tätä tilaisuutta pohtiakseen, mitä tämä loistava peli tarkoittaa ihmisille kaikkialla ja tasa-arvon, kunnioituksen ja osallisuuden arvoja, joita se pyrkii edustamaan. Asemasta, vallasta tai aikomuksesta riippumatta meidän kaikkien on tunnustettava rodullisesti tuntemattoman ja halventavan kielen ja käytöksen syövyttävä ja loukkaava vaikutus.

– Koko NBA:n puolesta pyydän anteeksi kaikilta niiltä, ​​joihin tutkijoiden raportissa kuvattu väärinkäyttö on vaikuttanut. Meidän täytyy tehdä paremmin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Koripallo

Mainos

Formula 1

Mainos

Ralli

Mainos

Tennis

Mainos

Lentopallo

Lisää aiheesta Koripallo