Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

FIBA:n Euroopan toimielin valitsi uuden kisaisännän vuodelle 2025 – Ukrainalla tyly kohtalo

koripallo
AOP

Koripallon miesten vuoden 2025 EM-kisojen, joita Suomikin isännöi, viimeinen kisaisäntä päätettiin viikonloppuna. Neljänneksi isännäksi valittiin Puola.

Kansainvälisen koripalloliiton FIBA:n Euroopan toimielimen hallitus äänesti lauantaina Puolan yhdeksi vuoden 2025 EM-kisojen alkulohkon isännäksi. Maasta tuli kisojen neljäs isäntämaa. Kokous järjestettiin lauantaina Saksan Berliinissä.

Euroopan toimielimen johtaja Turgay Demirel johti hallituksen istuntoa ja mukana olivat myös FIBA:n presidentti Hamane Niang, FIBA:n pääsihteeri Andreas Zagklis ja Euroopan toimielimen toiminnanjohtaja/pääsihteeri Kamil Novák.

Puolan urheilu- ja matkailuministeri Kamil Bortniczuk ja Puolan koripalloliiton presidentti Radoslaw Piesiewicz johtivat Puolan valtuuskuntaa Berliinissä. Tapahtumapaikkana toimiva puolalainen kaupunki vahvistetaan Euroopan toimielimen hallituksen marraskuun kokouksessa.

Muita kisaisäntiä ovat Latvia, joka isännöi sekä alkulohkoa että ratkaisupelejä, sekä Kypros ja Suomi, jotka isännöivät yhtä alkulohkoa kumpikin.

Johtaja Demirel kommentoi tehtyä ratkaisua liiton tiedotteessa.

– Esittelimme miesten koripallon vuoden 2015 EM-kisoissa usean kisaisännän mallin ja se on osoittautunut valtavaksi menestykseksi jokaisissa kisoissa sen jälkeen, ja huipentui vuoden 2022 kisoihin, jotka päättyivät sunnuntaina täällä Berliinissä.

– Vuoden 2025 turnauksessa oli jo kolme erinomaista kisaisäntää, ja hallituksen näkemys on, että Puolan ehdokkuus teki ihanteellisen lopullisen lisäyksen tähän voittajajoukkueeseen.

Alunperin Ukraina oli valittu yhdeksi kisaisännäksi, mutta Euroopan toimielin päätti jo aiemmin maan vaikeat olosuhteet huomioon ottaen jatkaa keskusteluja maan kanssa ja samalla työstää vaihtoehtona varasuunnitelmia.

Vuoden 2025 kisat pelataan syyskuussa. Tarkemmat peliajankohdat tiedotetaan myöhemmin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Koripallo