Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Koripallo

Koripallon NBA:ssa edessä suuria uudistuksia – Etenkin nuorten pelaajien tulevaisuus muotoillaan uusiksi

NBA koripallo USA
AOP

Koripallon huippusarjan NBA:n huhutaan olevan tekemässä merkittävää uudistusta pelaajavaraussysteemiinsä. Sarjan työehtosopimus on saamassa myös muutaman muun merkittävän uudistuksen.

Mediatietojen mukaan koripallosarja NBA:n odotetaan kumoavan vuodesta 2005 lähtien voimassa olleen säännön, joka alentaa NBA-varaustilaisuuden ikärajaa 19 vuodesta 18 vuoteen. NBA ja NBA:n pelaajayhdistys voivat muuttaa tätä sääntöä heti vuonna 2024.

Tällä hetkellä NBA edellyttää, että kaikki varaustilaisuuteen osallistuvat pelaajat ovat vähintään 19-vuotiaita sinä kalenterivuonna, jolloin tilaisuus pidetään, ja heidän koulunsa valmistumisensa jälkeen on kulunut vähintään yksi NBA-kausi. Tämä on tarkoittanut, että pelaajat ovat joutuneet hakemaan pelipaikkaa välivuodeksi.

Uusi ikäraja alentaisi ikärajaa vuodella, jolloin 18-vuotiaat pääsisivät NBA:han ja hylkäisi vaatimuksen, että pelaajilla on oltava vähintään yksi välivuosi valmistumisensa jälkeen. Tämä mahdollistaisi siirtymisen suoraan koulunpenkiltä NBA:han.

Nykysysteemi on tarkoittanut monelle ykköskierroksen varaukselle yliopistouran kokonaan väliin jättämistä high schoolin jälkeen. Alempien kierrosten varauksille tilanne voi aiheuttaa valinnanvaikeutta.

Myös muita uudistuksia

NBA on myös uudistamassa mielenterveysasioiden tukemisjärjestelmäänsä. Pelaajille annettaisiin enemmän aikaa, tilaa ja tilaisuuksia käsitellä mielenterveysasioita. Uudistuksen toivotaan tuovan positiivista asennemuutosta mielenterveysongelmien suhteen.

NBA:n työehtosopimus tullaan myös käymään kokonaisuudessaan läpi. Sopimuksessa määritellään muun muassa kuinka NBA:n jokainen osa toimii, varauksesta vapaaseen agentuuriin ja melkein kaikkeen siltä väliltä.

Nykyinen työehtosopimus kestää kauden 2023-24, mutta NBA:lla ja NBPA:lla on mahdollisuus vetäytyä siitä 15. joulukuuta mennessä.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo