Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarja vahvisti ensi kauden kisakalenterinsa – Suomelle karvas pettymys

KymiRing Iitti

Suomen KymiRing sai kokea karvaan pettymyksen keskiviikkona, kun ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarja tiedotti, ettei sen osakilpailua ajeta Suomessa edes kaudella 2o23. Muu kisakalenteri on saatu pääosin valmiiksi.

Ratamoottoripyöräilyn MotoGP-sarja tiedotti keskiviikkona, ettei Suomen GP:tä tulla näkemään kaudella 2023. Tiedotteen mukaan aiemmilla KymiRing-operaattoreilla on nyt kertynyt 25 miljoonaa euroa velkaa ja GP on jouduttu perumaan kolmesti.

MotoGP:stä vastaava Dorna Sports S.L. oli asettanut jo aiemmin kisajärjestäjille uhkavaatimuksen. Sen mukaan jos kaikkia Kansainvälisen moottoripyöräilyliiton FIM:n, Kansainvälisen moottoripyörätalliyhdistyksen IRTA:n ja Dornan vaatimia muutoksia ei saada lopullisesti valmiiksi 20.9.2022 mennessä, KymiRing ei sisälly vuoden 2023 GP-kalenteriin.

KymiRing ei saanut täytettyä vaatimuksia määräaikaan mennessä ja se merkitsi jälleen uutta takaiskua kovan onnen moottoriradalle.

Kausi 2023 sisältää ainakin 20 osakilpailua

Kauden 2023 MotoGP-kalenteri käännetään monessa suhteessa nurinpäin. Ensimmäistä kertaa vuoden 2007 jälkeen kauden alkua ei tapahdu Losail Circuitilla Qatarin Dohassa, koska siellä lähdössä ja maalissa olevat varikkotilat siirretään kaistan vastakkaiselle vasemmalle puolelle niin, että Formula 1:tä varten voidaan perustaa valtava VIP-kylä edelliseen varikkopilttuuseen.

Dohan sijaan vuoden 2023 MotoGP-kauden avaus järjestetään Portugalin Portimãossa ensimmäistä kertaa. Päivämäärä on maaliskuun 26. päivä. Sitten sarja siirtyy Argentiinan Termas de Río Hondoon ja Yhdysvaltain Texasiin. Pääsiäisviikonloppu 9. huhtikuuta pidetään kisattomana.

Sen jälkeen GP-seura palaa Eurooppaan Espanjan Jereziin 30. huhtikuuta. Sen jälkeen kilpailut, mukaan lukien Hollannin Assenin GP 26. kesäkuuta, ovat kalenterissa tavanomaisessa järjestyksessä. Tähän on kuitenkin yksi poikkeus, sillä Espanjan Katalonian GP vaihtaa päivämääriä Espanjan Aragónin GP:n kanssa, koska F1 on Espanjan Montmelóssa 4. kesäkuuta.

Yksi epävarmuustekijä Euroopan-kiertueelle sisältyy Kazakstanin GP:seen. GP on kamppaillut aikataulu- ja rataongelmien kanssa, eikä se myöskään ole saanut lopullista MotoGP-hyväksyntää. Aikaa sen saamiselle kuitenkin on vielä ja tietojen mukaan myös rahoituksen pitäisi järjestyä. Jos näin ei käy, GP pudotetaan kisakalenterista kaudelta 2023.

Aasian-kiertueellakin pieniä muuttujia

MotoGP jatkaa matkaansa Euroopasta Aasian, Oseanian ja Lähi-Idän puolelle syyskuussa, kun GP:t nähdään niin Malesiassa, Japanissa, Australiassa, Thaimaassa, Indonesiassa kuin Qatarissakin. Sarjan syys-marraskuun aikataulut ovat kuitenkin vielä jonkin verran auki.

Kuviossa on jälleen mukana F1. MotoGP ja F1 eivät voi eivätkä halua esiintyä samoilla aikavyöhykkeillä syksyllä. F1:n odotetaan ajavan Japanin Suzukassa syyskuuta ja 17. syyskuuta yökilpailussa Singaporessa.

MotoGP-kilpailuissa Mandalikassa ja Buriramissa ei ole vielä päätetty, kumpi GP ajetaan ensin. Kaksi GP:tä ajetaan peräkkäisinä viikonloppuina, koska kuorma-autot ja lautat voivat sitten kuljettaa materiaalia kustannustehokkaasti paikasta toiseen.

MotoGP-kausi päättyy perinteisesti 19.11. Euroopan puolella Espanjan Valenciassa.

Kauden 2023 MotoGP-kisakalenteri

26. maaliskuuta: Portimão, Portugali
2. huhtikuuta: Termas de Río Hondo, Argentiina
16. huhtikuuta: Circuit of the Americas, USA
30. huhtikuuta: Jerez, Espanja
14. toukokuuta: Le Mans, Ranska
28. toukokuuta: Aragon, Espanja
4. kesäkuuta: Mugello. Italia
18. kesäkuuta: Sachsenring, Saksa
25. kesäkuuta: Assen, Hollanti
9. heinäkuuta: Sokol Circuit, Kazakstan (ei vielä vahvistettu)
6. elokuuta: Silverstone, Englanti
20. elokuuta: Red Bull Ring, Itävalta
3. syyskuuta: Katalonia, Espanja
10. syyskuuta: Misano, Italia
24. syyskuuta: Sepang, Malesia
1. lokakuuta: Motegi. Japani
9. lokakuuta: Phillip Island, Australia
22. lokakuuta: Buriram, Thaimaa
29. lokakuuta: Mandalika, Indonesia
12. marraskuuta: Losail Circuit, Qatar
19. marraskuuta: Valencia, Espanja

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut