Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Talviurheilu

Ruotsalainen ampumahiihtötähti haukkui IOC:n puheenjohtajan myönteisen Venäjä-linjan

Sebastian Samuelsson ampumahiihto Ruotsi
AOP

Urheilumaailmassa kuohutaan Valko-Venäjästä ja Venäjästä jälleen, kun Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n puheenjohtaja Thomas Bach on Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n lisäksi herkutellut ajatuksella maan päästämisestä takaisin kisoihin. Kommentit ovat aiheuttaneet kalabaliikkia.

Kansainvälinen olympiakomitea IOC reagoi Venäjän aloittamaan Ukrainan-sotaan ripeästi ja kehotti kaikkia jäsenliittojaan asettamaan Venäjän ja Valko-Venäjän kansainväliseen kilpailukieltoon. Kehotusta noudatettiin melkolailla joka lajiliitossa ja se on pitänyt tähän päivään saakka.

Nyt IOC on alkamassa livetä omasta linjastaan. IOC:n puheenjohtaja Thomas Bach on jo alkanut hahmotella Venäjän paluuta kisakentille ja muun muassa Kansainvälinen hiihtoliitto FIS on kertonut tarkkailevansa tilannetta.

FIS:n pääsihteeri Michel Vion otti asian esille äskettäin Slovenian Planicassa pidetyssä konferenssissa.

– Tällä hetkellä Venäjää ja Valko-Venäjää koskevat kilpailukiellot ovat voimassa. Mutta näyttää siltä, ​​että IOC ja puheenjohtaja Bach – joka tapaa nyt eri liittoja sekä kesä- että talviurheilussa – alkavat miettiä oven avaamista enemmän tai vähemmän. Urheilun pitäisi voida olla ja sen pitäisi olla irti politiikasta, Vion kommentoi.

Ruotsalainen olympiavoittaja ei anna armoa

Kansainvälinen ampumahiihtoliitto IBU sen sijaan on pitämässä kilpailukiellot voimassa. Lajin ykköstähtiin kuuluva ruotsalainen Sebastian Samuelsson on selväsanainen kommenteissaan kehittyvästä tilanteesta.

– Minusta se on naurettavaa keskustelua. Useimmat pitivät sitä hyvänä, kun heidät asetettiin kilpailukieltoon viime keväänä, eikä mikään ole muuttunut sen jälkeen, ei mikään, mikä oikeuttaisi päätöksen muuttamisen, olympiavoittaja tylyttää.

Samuelsson myönsi, että ei ollut itsekään varma kilpailukiellon järkevyydestä ensin. Mieli muuttui kuitenkin ripeästi.

– Myöhemmin kävi ilmi, että useat ulkona olleet venäläiset urheilijat, esimerkkejä muista lajeista, puhuivat hyvin venäjämielisesti. Urheilua käytettiin heidän propagandansa levittämiseen.

– Monet venäläiset urheilijat ovat poseeraneet Vladimir Putinin kanssa ja tiedämme, että monet Venäjän urheilujohtajista ovat hyvin lähellä maan poliittista valtaa. Siten se on mielestäni aika yksinkertaista.

Samuelsson onkin huolissaan Venäjän suhteen nähtävästä kehityksestä.

– Nyt on huolestuttavaa, että ne äänet alkavat nousta enemmän, joiden mukaan tämä kilpailukielto on väärin.

– FIS on ollut ulkona ja avautunut venäläisille MM-kisoissa. Ja IOC:n puheenjohtaja Bach. Kyllä, hän on ollut Venäjän paras ystävä doping-skandaalin ja nyt sodan kautta. Jossain ihmettelen, mitä hän sai siitä, että hän piti Venäjä-myönteistä linjaa, johon hän aina palaa. Minusta se on hyvin outoa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Talviurheilu