Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Kansainvälinen nyrkkeilyliitto teki käsittämättömän päätöksen – Maailmalta täystyrmäys

Umar Kremlev puheenjohtaja Kansainvälinen nyrkkeilyliitto IBA
AOP

Kansainvälinen nyrkkeilyliitto IBA on ollut viime aikoina jättikohun keskellä, kun sen venäläinen puheenjohtaja Umar Kremlev on ajanut venäläismielistä politiikkaa liitossaan ja muun muassa asettanut Ukrainan kilpailukieltoon itseään miellyttämättömän puheenjohtajan vuoksi. Nyt jysähti kuitenkin suurin yllätyspaukku.

Kansainvälisen nyrkkeilyliiton IBA:n hallitus tiedotti keskiviikkona päättäneensä peruuttaa aiemman päätöksensä ja antaa Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoille mahdollisuuden kilpailla IBA-tapahtumissa välittömästi.

– IBA uskoo vahvasti, että politiikalla ei pitäisi olla vaikutusta urheiluun. Siksi kaikille urheilijoille tulee antaa yhtäläiset olosuhteet.

– Kansainvälisenä urheiluliittona omaa autonomiaansa kunnioittaen IBA pysyy poliittisesti neutraalina ja riippumattomana. IBA vaatii rauhaa ja pysyy rauhantekijänä kaikissa konflikteissa. Lisäksi IBA:lla on velvollisuus varmistaa urheilijoiden ja kilpailun toimihenkilöiden yhdenvertainen kohtelu heidän kansallisuudestaan ja asuinpaikastaan riippumatta, liiton tiedotteessa sanailtiin.

IBA päästää kummatkin maat täysivaltaisesti mukaan.

– Sekä Venäjän että Valko-Venäjän joukkueet pääsevät esiintymään lippujensa alla, ja kansallislaulut soitetaan, mikäli ne voittavat kultamitalin.

– Päätöksen mukaan myös Venäjän ja Valko-Venäjän tekniset toimihenkilöt palaavat kilpailuihin, tiedotteessa todettiin.

Myös Ukraina sai armahduksen

IBA asetti Ukrainan taannoin kilpailukieltoon. Tietojen mukaan päätös johtui siitä, ettei Ukrainan liiton puheenjohtaja Kyrylo Shevchenko ollut IBA:n puheenjohtajan Umar Kremlevin mieleen. Nyt IBA kertoo kuitenkin muuttaneensa kantaansa.

– Ukrainan urheilijat kilpailevat nimellä IBA Ukrainian Team ja edustavat lippuaan huolimatta siitä, että Ukrainan nyrkkeilyliitto asetettiin väliaikaisesti kilpailukieltoon 23. syyskuuta.

IBA:n hallituksen päätöksen mukaan Ukrainan hymniä tulee soittaa paikoissa, mikäli urheilijat saavat kultamitalin, kun taas Ukrainan tekniset toimihenkilöt saavat toimia tapahtumissa IBA Technical & Competitions -säännön 25.5.1 mukaisesti.

– IBA uskoo vahvasti, että urheilijoiden ei pitäisi kärsiä olosuhteista riippumatta ja heidän tulee pystyä edustamaan maataan ylpeydellä, liitto perusteli kantaansa.

Maailmalla päätös otettiin vastaan tyrmistyneenä

Kansainvälisissä urheilupiireissä IBA:n päätös ei saanut ymmärrystä. Muun muassa Suomen entinen urheiluministeri Paavo Arhinmäki tyrmäsi ratkaisun täysin.

– IBA tyrmää tässä itse itsensä. IBA makaa kanveesissa.

– Suomen nyrkkeilyliiton ei voi osallistua tällaisen liiton kilpailutoimintaan. Pohjoismaiden nyrkkeilyliittojen yhdessä pitää avata keskustelu uudesta kansainvälisestä nyrkkeilyliitosta, mies täräytti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Kamppailulajit