Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Huippuvapaaottelija Anthony Smith kävi lähellä kuolemaa: “Koskaan ei vain tiedä, mitä voi tapahtua”

Anthony Smith vapaaottelu USA
AOP

Yhdyvaltalainen vapaaottelija Anthony Smith kertoo joutuneensa hengenvaaralliseen tilanteeseen. Ensin mies mursi jalkansa, sai sitten allergisen reaktion ja joutui taistelemaan lisäksi vielä veritulppaa vastaan.

Anthony Smith on kova tekijä vapaaottelupromootio UFC:n kovimmista kevyen raskaansarjan riveissä. Mies on otellut promootiossa jo vuodesta 2016 käväistyään organisaatiossa vuonna 2010. Muulla ammattilaisurallaan mies on otellut pienten paikallispromootioiden lisäksi Strikeforcessa ja Bellatorissa.

Yhdysvaltalainen hävisi viimeisimmän UFC-ottelunsa heinäkuussa venäläiselle Magomed Ankalaeville teknisellä tyrmäyksellä. Smith mursi ottelun tuoksinassa jalkansa ja se jouduttiin leikkaamaan. Miehen mukaan kuntoutuminen alkaa olla hyvällä mallilla.

– Ollakseni rehellinen, olen jotenkin sekaisin tällä hetkellä. Nilkka itse ja jalka paranevat hienosti, joten olen ollut nyt noin viikon ilman kainalosauvoja. Olen siis ollut omilla jaloillani noin viikon. Eilen aloitin fysioterapian. Se on aina kamppailua, kun et ole tottunut käyttämään sitä ja tasapainoni on poissa, eikä se ole niin vahva. Sama vanha taistelu, mies kertoi.

Smith kertoi sen jälkeen, että kuntoutus ei ole edennyt kovin ruusuisesti koko ajan.

– Sinä iltana ennen kuin menin Pariisiin, minulla oli outo allerginen reaktio joihinkin lääkkeisiin. Siellä oli vähän aikaa aika karvaista. Se oli todella paha anafylaktinen reaktio. Olin menettämässä hengitystieni, en voinut niellä. Minun oli vaikea hengittää. Pääsin tuskin ajoissa sairaalaan ennen kuin asiat menivät liian vaikeaksi.

– Sitten kun palasin Pariisista, he löysivät veritulpan jalassani. Olen taistellut tämän veritulpan kanssa jonkin aikaa, Smith kertaa kauhunhetkiään.

Hoitamattomana veritulppa voi kehittyä hengenvaaralliseksi vaivaksi. Smith kertoi, että kun hän kuuli diagnoosin ensimmäisen kerran, hän ei ollut tietoinen veritulppien vakavuudesta ja mahdollisesta vakavasta vaarasta hänen pitkäaikaiselle terveydelleen.

– Kun palasin Pariisista, minulla oli paljon kipua jalassani, mutta en siellä, missä vamma oli. Vaimoni on sairaanhoitaja ja hän oli kuin “sinulla on veritulppa”, ja minä olin kuin ei, sinä olet hullu. Ei mahdollisuutta. Olen nuori, olen terve, olen aktiivinen. Ei todellakaan. Mutta ilmeisesti sillä ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

– He menivät sisään ja löytävät sen, ja he ovat kuin sinun olisi hyvä mennä kotiin. Muistan, että ajattelin, että oli outoa tapa, jolla he sanoivat, että “sinun on hyvä mennä kotiin.” Ikään kuin jostain syystä ei olisi ollut.

Pikapaluu sairaalaan koitti pian

Smith kotiutettiin sairaalasta ja hän lähti lomalle.

– Menin kotiin ja hyppäsin ajoneuvooni ja se oli jo kiinnitetty peräkärryyn ja lähdin vain. Kävin Wyomingissa. Menin ja ajoin Razerilläni vuorilla ja luultavasti vasta neljäsosassa matkaani lääkäri soitti minulle: “Meidän täytyy saada sinut takaisin sairaalaan, teemme tämän, tämän ja tämän”.

– Olen kuin minä en ole edes lähellä, mistä puhut? He ovat kuin missä olet? Kerron heille, että olen matkalla Wyomingiin, ja he hermostuivat. He antoivat minun lähteä vain, koska he luulivat minun lähtevän kotiin, en lähtevän osavaltiosta.

Smithille laitettiin välittömästi suun kautta otettavia verenohennuslääkkeitä ja hänen piti pistää kaksi injektiota vatsaansa päivittäin aivan viime aikoihin asti. Nykytilanteessa hän ei ole vieläkään varma, kuinka kauan veritulpan poistuminen jaloista ​​kestää, joten Smith pysyy valmiustilassa lääkäreiden kanssa, jotka käskevät häntä välttämään melkein kaikkea fyysistä toimintaa.

– Se on aika iso juttu, enkä oikeastaan ​​tiennyt sitä. Et todellakaan ajattele tuollaisia ​​asioita, kun olet minun ikäiseni, kun olet terve ja aktiivinen.

Kokemus opetti, kantapään kautta.

– Nyt olen erittäin perehtynyt veritulppiin. Et todellakaan halua, että yksi niistä etenee keuhkoihin, aivoihin tai sydämeesi. Veritulpat eivät häviä yhdessä yössä. Se on tyypillisesti pitkä koettelemus. Elimistön täytyy imeä se, se vie aikaa ja verenohennusaineet, et voi oikein tehdä mitään verenohennusaineille.

– Et voi saada osumia päähän, koska pelkäät aivoverenvuotoa. En voi edes saada hierontaa, koska he eivät halua irrottaa sitä ja lähettää sitä paskiaista suoraan keuhkoihini tai jotain. Se olisi ongelma. Koskaan ei vain tiedä, mitä voi tapahtua, joten se on perseestä, Smith täräytti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Kamppailulajit