Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Kamppailulajit

Kansainvälinen olympiakomitea ja Kansainvälinen nyrkkeilyliitto tukkanuottasilla – Umpisolmu tiukassa

Kansainvälinen olympiakomitea IOC
AOP

Kansainvälinen olympiakomitea IOC julkaisi perjantaina tiedotteen, jossa se ilmaisi vakavan huolensa Kansainvälisen nyrkkeilyliiton IBA:n asettamasta kilpailukiellosta Ukrainan nyrkkeilyliitolle ja sanoi tekevänsä täyden arvioinnin seuraavassa kokouksessaan joulukuussa.

Kansainvälinen nyrkkeilyliitto IBA on koko ajan pahenevissa ongelmissa. Se on menettämässä paikkansa olympialaisissa jo vuosikausien ajan jatkuneiden hallinto-, rahoitus- ja erotuomariepäselvyyksien vuoksi. Nyrkkeily jätettiin pois jo Tokion vuoden 2021 kesäolympialaisista, eikä se ole myöskään Los Angelesin vuoden 2028 kesäolympialaisten tämänhetkisessä ohjelmassa.

Pariisin vuoden 2024 kesäolympialaisten ohjelmassa nyrkkeily on ja monista lähteistä kuultujen tietojen mukaan kyseessä alkaa olla viimeisiä näytönpaikkoja.

Nyt IBA on kuitenkin skandaalin keskellä, kun se valitsi venäläisen urheiluvaikuttajan ja liikemiehen Umar Kremlevin jatkamaan puheenjohtajanaan. Ensi töikseen Kremlev ilmoitti asettavansa Ukrainan nyrkkeilyliiton kilpailukieltoon, koska IBA ei tunnusta liiton uutta puheenjohtajaa Kyrylo Shevchenkoa.

Mediatietojen mukaan Kremlev ei pidä Shevchenkosta, koska hän syrjäytti Kremlevin läheisen liittolaisen Volodymyr Prodyvuksen puheenjohtajana. Prodyvus on IBA:n varapuheenjohtaja ja on paennut Ukrainasta Venäjälle pian Ukrainan-sodan alettua.

Kilpailukielto olisi tarkoittanut muun muassa sitä, että ukrainalaisten olisi täytynyt kilpailla neutraalien tunnusten alla nyrkkeilyn nuorten EM-kisoissa. Maa kieltäytyi ratkaisusta raivostuneena ja ottelijat jättivät osallistumatta otteluihinsa. Myös vastustajat kieltäytyivät ottelemasta.

IOC kommentoi tiedotteessaan olevansa vakavasti huolissaan tilanteesta.

– IOC on erittäin huolissaan IBA:n tilanteesta.

– Muiden huolenaiheiden joukossa tähän sisältyy se, että tunnustettu Ukrainan nyrkkeilyliitto asetettiin kilpailukieltoon vähän ennen IBA-kongressia kiistanalaisista syistä.

IOC ei myöskään hyväksy neutraalien värien pakottamista Ukrainalle.

– Se, että Ukrainan nuorten nyrkkeilyjoukkue ei saa osallistua EM-kisoihin Italiassa, jos se kilpailee kansallisilla tunnuksilla, kuten kansallisella lipulla, hymnillä ja Ukrainan symboleilla, lisää monia aiemmin esitettyjä huolenaiheita.

IOC uudisti myös huolensa IBA:n hitaasti etenevistä uudistuksista ja taloudellisesta riippuvuudesta venäläisestä energiayhtiöstä Gazpromista.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Kamppailulajit