Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Suomi lähtee laajalla joukkueella menestyksenhakuun maastojuoksun EM-kisoissa

Camilla Richardsson maastojuoksu
AOP

Suomi osallistuu tasokkaalla joukkueella maastojuoksun EM-kilpailuihin. EM-mitaleista kilpaillaan 11. joulukuuta La Mandrian puistoalueella Torinon kupeessa Pohjois-Italiassa.

Italian Torinossa juostavissa maastojuoksun EM-kilpailuissa Suomi on ensimmäistä kertaa mukana 4 × 1 500 metrin sekaviestissä. Joukkueessa juoksevat Topi Raitanen, Joonas Rinne, Camilla Richardsson ja Viola Westling.

– Meillä on jo pari vuotta ollut realistista saada mukaan viestijoukkue. Hienoa, että nyt kisoihin lähtee näin kovatasoinen joukkue, Suomen Urheiluliiton SUL:n kestävyysjuoksuvalmentaja Rami Virlander kertoo.

Haastavin urakka kilpailussa on Richardssonilla. Hän juoksee kaksi tuntia 1 500 metrin viestiosuuden jälkeen naisten kahdeksan kilometrin kilpailun. Myös Johanna Peiponen juoksee kahdeksan kilometrin kilpailun.

Miesten kymmenen kilometrin kilpailussa Suomella ei ole edustajaa. Sen sijaan alle 23-vuotiaiden miesten 8 kilometrin kilpailuun starttaa iskukykyinen kolmikko: Eemil Helander, Mika Kotiranta ja Mustafe Muuse.

Alle 23-vuotiaiden naisten kuudella kilometrillä Suomen edustaja on hiljattain maastojuoksun Pohjoismaiden mestaruuden voittanut Nathalie Blomqvist ja alle 20-vuotiaiden naisten neljällä kilometrillä ratajuoksun EM-ja MM-mittelöissä menestynyt Ilona Mononen.

– Alle 23-vuotiaiden miesten kilpailu on kovatasoinen, mutta meillä on kilpailussa menestystä tavoittelevat juoksijat, kuten myös kaikissa naisten kilpailuissa, Virlander iloitsee.

EM-kilpailut juostaan nurmialustalla, joten sää sanelee paljon, millaisissa oloissa EM-tittelit ratkotaan.

Suomen joukkue

Naiset

Kahdeksan kilometriä

Johanna Peiponen
Camilla Richardsson

Sekajoukkue

4 × 1,5 km sekaviesti

Camilla Richardsson
Viola Westling

Topi Raitanen
Joonas Rinne

Nuoret

M22 kahdeksan kilometriä

Eemil Helander
Mika Kotiranta
Mustafe Muuse

N22 kuusi kilometriä

Nathalie Blomqvist

N19 neljä kilometriä

Ilona Mononen

Joukkueenjohto

Joukkueenjohtaja: Rami Virlander
Valmentaja: Minna Rinne
Lihashuoltaja: Aki Rissanen

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu