Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com

Koripallo

Koripallovalmentaja Jukka Toijala jatkaa unelmapestissään reilut kolme vuotta

Jukka Toijala päävalmentaja Viron miesten koripallomaajoukkue
AOP

Viron koripalloliiton hallitus vahvisti Viron miesten koripallomaajoukkueen jatkavan nykypäävalmentajansa Jukka Toijalan johdolla. Toijala jatkaa tehtävässä helmikuuhun 2026 saakka.

Viron koripalloliiton puheenjohtaja Priit Sarapuu kertoi liiton tiedotteessa, että Jukka Toijalan jatko on riemukas asia.

– Viron koripalloliiton hallitus on päättänyt jatkaa sopimusta Toijalan kanssa seuraavan jakson loppuun eli helmikuuhun 2026 saakka. Jukka on toistaiseksi täyttänyt kaikki hänelle asetetut tavoitteet, joista tärkein oli miesten maajoukkueen pääsy vuoden 2022 EM-turnaukseen. Työ, jota Jukka on tehnyt joukkueensa kanssa sekä Korvpallikodussa että maajoukkueen ulkopuolella, on erittäin arvokasta Viron koripallolle.

– Päävalmentajan tehtävänsä lisäksi hän osallistuu päivittäin nuorisojoukkueiden, tallinnalaisen Audenteksen liikuntahallin ja harjoitusjärjestelmän ohjelmien kehittämiseen.

Toijala kertoi tiedotteessa, että Korvpallikodun, eli Viron koripallon kodin, luominen oli yksi tärkeimmistä tavoitteista syksyllä 2019, kun hän aloitti tehtävässään.

– Itse koen, että olemme yhdessä lajiliiton ja valmentajien kanssa luoneet pelaajille tunteen, missä olemme heitä varten. On loogista, että kesäkaudella voimme tehdä enemmän töitä heidän kanssaan. Mutta haluamme olla heidän tukenaan 365 päivää vuodessa, ja sen olemme pystyneet tekemään. Jos heillä on ongelmia, ei ole väliä missä he ovat – Virossa vai ulkomailla. He tietävät ja osaavat kääntyä puoleemme.

Korvpallikodun halutaan olevan paikka, johon halutaan.

– Korvpallikodu on paikka, jossa haluamme työskennellä pelaajien kanssa ja auttaa heitä kesäkaudella. Jos tähän lisätään koripallotavoitteet, jotka auttavat meitä pääsemään eteenpäin pelillisesti, niin tässäkin asiassa olemme menneet eteenpäin.

– Toivon, että olemme luoneet tilanteen, jossa voimme auttaa pelaajia ja he puolestaan ​​tuntevat, että kun he tulevat Viroon, he tulevat kotiin. Toisin sanoen uskon, että Korvpallikodu on saavuttanut tavoitteensa näiden kolmen vuoden aikana.

Toijala kertoo myös pitävänsä muun kehitystyön osuutta tärkeänä.

– Etenemme askel askeleelta. Olen ollut niin sanotusti kriisin ajan päävalmentaja, eli korona-kausi häiritsi nuorten joukkueidemme ja Audenteksen toimintaa aika pahasti ensimmäiset kaksi vuotta. Olemme varmasti parantaneet joitain yksityiskohtia, mutta paljon on vielä edessä.

– Juuri nuorisotyön osalta tämä prosessi jatkuu, ja haluan meidän nostavan nuorisojoukkueiden tasoa sekä leiripäivien lukumäärän että yleisen tason osalta. Mutta uskon, että seuraavalla kaudella huomio on vieläkin suurempi Audentekseen ja nuorisojoukkueisiin, sillä miesten joukkueen osalta olemme tehneet tarvittavat muutokset siirtyäksemme seuraavalle tasolle.

Toijala on tyytyväinen pelilliseen antiin

Toijala kertoi myös parhaista muistoistaan reilun kolmen vuoden ajalta.

– Ehdottomasti ensimmäinen peli Pohjois-Makedoniaa vastaan. Se oli meille erittäin tärkeä peli, sillä voitto siellä lopulta päätti etenemisemme EM-turnaukseen. Tietenkin kaikki Italian Milanon pelit ovat hyvin mieleenpainuvia. Lisäksi Baltic Chain Cupissa vuonna 2020, kun voitimme Liettuan ja Latvian.

Myös EM-kisasuoritus lämmittää mieltä.

– Tavoitteemme oli päästä arvokisoihin ja saavutimme sen. Jos olen rehellinen, meillä oli mahdollisuus edetä alaryhmästä, ja se tulee hieman rypistymään. Mutta toisaalta, mitä Milanossa tapahtui ja kuinka paljon pelaajat panostivat kesäkaudella, uskon, että annoimme kaikki kaikkemme ja voimme olla tyytyväisiä esitykseen.

– Korvpall2030-strategian suhteen olemme menossa oikeaan suuntaan. Meillä oli paljon nuoria pelaajia, jotka olivat ensimmäistä kertaa niin suuressa turnauksessa, ja toivomme, että ensi kerralla heillä on yksi kokemus enemmän.

Uusi sopimus jatkuu helmikuuhun 2026 asti. Uusi arvokisaesiintyminen siintää jo mielessä.

– Joukkueen tavoitteena on, että haluamme olla jälleen EM-turnauksessa. Strategiaa noudattamalla on mahdollista saavuttaa parempi tulos tällä joukkueella vuonna 2025. Mutta ensinnäkin, EM-turnaukseen pääsy on vaikeaa nykyisellä järjestelmällä.

– Kun uusi karsinta alkaa vuoden kuluttua, emme tiedä, voivatko Euroliigan pelaajat osallistua vai eivät. Hyvä esimerkki on Latvia, jolla oli omat kamppailunsa ja joka ei lopulta päässyt vuoden 2022 finaaliin.

Viro tekee kaikkensa valmistautuakseen haasteisiin.

– Tämä on myös yksi syy siihen, miksi haluamme pelaajavalikoimamme olevan mahdollisimman laaja, jotta pelaajia on, joilla on kokemusta joko EM- tai MM-karsinnoista. Mutta vuoteen 2025 on vielä aikaa ja paljon on vielä tehtävää, mutta haluamme olla EM-turnauksessa ja edetä alaryhmästä.

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo