Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Bloomberg: Yksi Pohjois-Amerikan suurimmista urheilun maksukanavapalveluntarjoajista konkurssin partaalla

koripallo
AOP

Yksi Pohjois-Amerikan suurimmista urheilun maksukanavapalveluntarjoajista, Diamond Sports Group LLC, on ajautumassa yhdysvaltalaismedia Bloombergin mukaan konkurssiin.

Yhdysvaltalaismedia Bloombergin mukaan Pohjois-Amerikan suurin paikallisten urheilukanavien omistaja Diamond Sports Group LLC on menossa kohti monimutkaista 8,6 miljardin dollarin velkajärjestelyä konkurssioikeudessa.

Bloombergin mukaan vuonna 2019 Diamond Sports Group LLC:n ostettuaan alueellisia urheiluverkkoja Walt Disney Co.:lta, se kärsii kaapeli-TV-tilaajien määrän vähenemisestä, mikä aiheuttaa epäilystä neuvotteluissa velkojien ja suurten urheilusarjojen kanssa sen elinkelpoisuudesta yrityksenä.

Tilanteella on vakavia seurauksia 55 miljardin dollarin urheilu-mediaoikeuksien maailmaan: yrityksen kanavat näyttävät baseballsarja MLB:n, koripallosarja NBA:n ja jääkiekkosarja NHL:n pelejä ympäri Pohjois-Amerikkaa

Bloombergin mukaan taloudellisten ongelmien kasvaessa Sinclair Broadcast Group Inc:n omistama yritys jättää todennäköisesti 140 miljoonan dollarin korkomaksut maksamatta helmikuun puolivälissä, mikä käynnistää 30 päivän armonajan.

Mahdollisten voittajien ja häviäjien välille on muodostumassa jyrkkä kuilu: sen 630 miljoonan dollarin ensipanttilainan hinta on 92 senttiä dollarista, kun taas lähes viiden miljardin dollarin huonommat joukkovelkakirjalainat vaihtavat omistajaa alle kymmenellä sentillä.

Tilanteella vakavia vaikutuksia sarjojen tuloihin

Monien velkojien ja yrityksen itsensä suosiman saneeraussuunnitelman mukaan suurimmat lainanantajat tulisivat omistajiksi ja muuttaisivat suuren osan velkastaan osakkeiksi ennalta sovitun luvun 11 prosessin kautta. Suunnitelmien mukaan yhtiön ensisijainen velka palautetaan yrityksen uudelleenjärjestelyn yhteydessä, kun taas alemman tason velvoitteet muuttuisivat omaksi pääomaksi.

Bloombergin mukaan Diamondin taloudelliset vaikeudet ovat huono merkki koko toimialalle, koska mediaoikeuksista saatavat tulot vaikuttavat muun muassa pelaajien palkkaan. Samalla kun kaapeli-tv-liiketoimintaa solmitaan, jotkut urheilu- ja mediajohtajat varoittavat, että joukkueiden ja liigojen on jatkossa hyväksyttävä pienempiä käyttöoikeusmaksuja.

Bloombergin mukaan yrittääkseen tavoittaa enemmän poistuvia asiakkaita Diamond lanseerasi viime syyskuussa kaikilla markkinoillaan suoratoistopalvelun, jonka avulla ihmiset voivat katsoa pelejä verkossa 20 dollarilla kuukaudessa ilman kaapelitilausta. Se harkitsee nyt uutta suoratoistopalvelua, joka antaisi faneille mahdollisuuden maksaa yksittäisten pelien katsomisesta tai vain viimeisistä minuuteista.

Diamond tekisi yhteistyötä joukkueiden ja sarjakumppaneiden kanssa, kuten tarjoamalla tilaajille etuja, kuten joukkuetuotteita tai pelilippuja.

Tietojen mukaan Diamondilla on myös sopimus Sinclairin kanssa siirtymäpalveluiden toimittamisesta tietyksi ajaksi vastineeksi rakenneuudistetun Diamondin omasta pääomasta. Sinclair omistaa kymmeniä paikallisia kanavia, jotka ovat sidoksissa verkkoihin, kuten CBS ja Fox, ja heillä olisi kaikkensa varmistaakseen, että urheilukanavat jatkuvat kaapeli-tv-palveluntarjoajien jakelussa.

Ongelmana on, että konkurssin sattuessa Diamondilla olisi mahdollisuus irtisanoa sopimukset seurojen kanssa, mikä mahdollisesti leikkaa alan keskeisiä tuloja ja antaisi joukkueille mahdollisuuden vaatia takaisin mediaoikeutensa. Yritys voisi myös keskeyttää maksut seuroille pitäen samalla sopimukset voimassa.

Edessä ovat kohtalonhetket

Samalla kun saneerausneuvottelut jatkuvat, velkojat pitävät helmikuun 15. päivän maksupäivää ratkaisun hetkenä. Jotkut yrityksen velkojista eivät halua yhtiön maksavan korkoja. Ne perustelevat tätä sillä, että he ovat saneerausvaiheessa valmiita osakkeenomistajiksi, eivätkä halua, että lisää rahaa katoaa.

Jos Diamond ei mene pian konkurssiin, sen on kerättävä rahaa maksaakseen joukkueille ja sarjoille TV-oikeuksista. Yrityksellä oli noin 585 miljoonaa dollaria varallisuutta 30. syyskuuta, mutta se on tänä vuonna velkaa joukkueille noin kaksi miljardia dollaria.

Lähde: Bloomberg

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Koripallo