Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Yle: Osa suomalaisista suoratoistopalveluista suunnittelee tiukkoja toistorajoituksia urheilulle

Viaplay Nordic Entertainment Group
AOP

Yle kertoi perjantaisessa artikkelissaan, että suoratoistopalvelu Viaplay alkaa rajoittaa käyttäjätunnusten jakamista ystävien tai perheenjäsenten kesken. Jatkossa käyttäjä voi katsoa samaa suoraa urheilulähetystä vain yhdeltä laitteelta kerrallaan. Moni muu toimija aikoo samaa.

Ylen mukaa urheilulähetyksille suunnitellut katselurajoitukset eivät koske sarja- ja elokuvatarjontaa.

Viaplay-suoratoistopalvelun omistaja Nordic Entertainment Group perustelee rajoituksia sanomalla, että sen on vaikea jatkaa investointeja urheilutapahtumiin, jos katsojat jakavat tunnuksia kotitaloutensa ulkopuolelle.

Muut toimijat samoilla linjoilla

Suoratoistojätti Netflix Inc aikoo kevään aikana estää käyttäjätunnusten luvattoman yhteiskäytön. Netflix arvioi viime vuonna, että 100 miljoonaa kotitaloutta käyttää palvelua maksamatta siitä. Maksavia asiakkaita yhtiöllä oli tuolloin 222 miljoonaa.

Ruutu+-palvelun omistava Sanoma Oyj kertoi Ylen artikkelissa niin ikään suunnittelevansa tunnusten jakamisen estämistä.

– Etenkin urheilussa tiedämme jakamisen olevan yleistä ja olemme kehittäneet aktiivisesti yhtäaikaisen katselun rajoittamista, verkkokehityspäällikkö Tero Vedenoja totesi.

Sen sijaan esimerkiksi Telia Company AB:n omistama suoratoistopalvelu C More ei aio peesata Viaplayta.

– Tiedämme, että asiakkaamme jonkin verran jakavat tunnuksiaan myös esimerkiksi sukulaisten tai ystävien kesken, mutta toistaiseksi määrät ovat sen verran maltillisia, ettemme ole kokeneet tarvetta tähän reagoida, liiketoimintajohtaja Saara Pekkonen sanoo.

Ylen mukaan suoratoistopalvelut ovat tähänkin asti pääsääntöisesti kieltäneet sopimusehdoissa käyttäjätunnusten jakamisen oman kotitalouden ulkopuolisille henkilöille. Käytännössä kaikki eivät ole sitä kuitenkaan estäneet tai valvoneet.

Lähde: Yle

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut