Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Muut

Suomen olympiakomitea tiukkana Venäjä-pakotteista: “Seuraamme tilanteen kehittymistä”

Taina Susiluoto toimitusjohtaja Suomen Olympiakomitea
AOP

Kuten kirjoitimme aiemmin, Kansainvälinen Olympiakomitea IOC tiedotti keskiviikkona aikovansa tutkia Venäjän- ja Valko-Venäjän-vastaisten kilpailukieltojen jatkoa. Suomen olympiakomitea julkisti oman näkemyksensä asiasta samana päivänä.

Suomen Olympiakomitea tiedotti keskiviikkona, että Kansainvälinen Olympiakomitea IOC on tiedottanut, että se jatkaa tutkimista venäläisten ja valkovenäläisten urheilijoiden paluumahdollisuuksista kansainväliseen urheilutoimintaan. Samalla IOC kuitenkin ilmoitti, että viime helmikuussa asetetut sanktiot ja suositukset Venäjää ja Valko-Venäjää vastaan ovat edelleen voimassa.

Suomen Olympiakomitea tuomitsee jyrkästi Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan. Suomen Olympiakomitean kanta on, että venäläisiä ja valkovenäläisiä ei tällä hetkellä voi ottaa mukaan kansainväliseen urheilutoimintaan.

Suomen Olympiakomitean toimitusjohtaja Taina Susiluoto kertoo, että Olympiakomitea on ilmaissut mielipiteensä vahvasti myös IOC:n suuntaan koko sen ajan, kun asiasta on käyty keskustelua. Suomen Olympiakomitea on voimakkaasti vaatinut tiukkoja reunaehtoja, mikäli IOC päättää harkita paluumahdollisuutta venäläisille ja valkovenäläisille urheilijoille.

– Positiivinen signaali IOC:n tiedotteessa on, että aiemmat sanktiot ja suositukset pysyvät toistaiseksi voimassa, ja että mahdollisen paluun yhteydessä pohditaan tiukkoja reunaehtoja, Susiluoto sanoo.

Susiluoto kertoo, että reunaehtojen puolesta ovat puhuneet useat tahot.

– Myös monet muut Euroopan maat ovat vaatineet tiukkoja reunaehtoja, mikäli kilpailuoikeuksien palauttamista suunnitellaan. Tämä näkökulma on saanut enemmän kannatusta, kuin venäläisten ja valkovenäläisten täydellinen sulkeminen pois kansainvälisestä urheilusta, ja sen IOC myös totesi tiedotteessaan.

– Seuraamme tilanteen kehittymistä ja teemme tarvittavia toimenpiteitä, kun kuulemme asiasta lisää. Ajatuksemme ovat ukrainalaisten tukena, ja lisäksi meidän keskeinen intressimme on varmistaa, että suomalaiset huippu-urheilijat eivät kärsi tilanteesta, vaan pystyvät harjoittamaan ammattiaan ja tavoittelemaan unelmiaan parhailla mahdollisilla toimintaedellytyksillä, Susiluoto sanoo.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut