Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Kansainvälinen olympiakomitea päätti Venäjän- ja Valko-Venäjän-vastaisten kilpailukieltoehtojen jatkosta

Kansainvälinen olympiakomitea IOC
AOP

Kansainvälinen olympiakomitea IOC kokoontui kuluvan viikon keskiviikkona keskustelemaan Venäjän ja Valko-Venäjän asemasta kansainvälisessä urheilussa. Maille asetettu kansainvälinen kilpailukielto on puhututtanut jälleen runsaasti.

Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n johtokunta EB kokoontui tänään pohtimaan olympiahuippukokouksen joulukuisia yksimielisiä johtopäätöksiä, joihin kuuluu kaikkien Olympialiikkeen ja Kansainvälisen paralympiakomitean IPC:n sidosryhmien johtajat.

Tämän huippukokouksen jälkeen järjestettiin neuvottelupuhelut IOC:n jäsenten, urheilijoiden edustajien maailmanlaajuisen verkoston, kansainvälisten liittojen ja kansallisten olympiakomiteoiden kanssa.

Keskusteluissa oli kolme osaa: Venäjän ja Valko-Venäjän valtioiden ja hallitusten vastaiset pakotteet, olympialiikkeen solidaarisuus ukrainalaisille urheilijoille ja Ukrainan olympiayhteisölle sekä yksittäisten urheilijoiden mahdollisuus osallistua urheilukilpailuihin Venäjän tai Valko-Venäjän passilla.

Kokouksissa tehtiin myös päätöksiä

Seuraamusten osalta kunkin kuulemisen osanottajat vahvistivat yksimielisesti ja vaativat jo voimassa olevien seuraamusten vahvistamista.

– Kansalliset lajiliitot tai olympiakomiteat eivät järjestä tai tue kansainvälisiä urheilutapahtumia Venäjällä tai Valko-Venäjällä.

– Näiden maiden lippua, hymniä, värejä tai muita tunnisteita ei näytetä missään urheilutapahtumassa tai kokouksessa, mukaan lukien koko tapahtumapaikka.

– Venäjän ja Valko-Venäjän hallituksen tai valtion virkamiehiä ei saa kutsua tai akkreditoida mihinkään kansainväliseen urheilutapahtumaan tai kokoukseen.

IOC päätti myös lisätoimista osoittaakseen solidaarisuutta ukrainalaisia urheilijoita ja ukrainalaista olympiayhteisöä kohtaan.

– IOC päätti jatkaa ja jopa vahvistaa täydellistä ja horjumatonta sitoutumista solidaarisuuteen ukrainalaisten urheilijoiden ja ukrainalaisen olympiayhteisön kanssa, jotta Ukrainan olympiakomitealla olisi vahva joukkue Pariisin 2024 olympialaisissa ja Milano-Cortinan talviolympialaisissa 2026.

– IOC kannustaa kaikkia lajiliittoja, kansallisia olympiakomiteoita ja urheilutapahtumien järjestäjiä ryhtymään kaikkiin mahdollisiin toimiin helpottaakseen ukrainalaisten urheilijoiden koulutusta, valmistautumista ja osallistumista kansainvälisiin urheilutapahtumiin.

Kokouksessa päätettiin myös suhtautumisesta yksittäisiin urheilijoihin, joilla on Venäjän tai Valko-Venäjän passi.

– Päätettiin vahvasta sitoutumisesta olympialiikkeen yhdistävään tehtävään, pyytämällä ja rohkaisemalla sitä täyttämään tätä yhdistävää tehtävää erityisesti näinä jakautumisen, yhteenottojen ja sodan aikoina.

– Päätettiin kunnioittaa kaikkien urheilijoiden oikeutta tulla kohdelluksi ilman minkäänlaista syrjintää olympiaperuskirjan mukaisesti. Hallitukset eivät saa päättää, ketkä urheilijat voivat osallistua mihinkin kilpailuun ja ketkä eivät.

– Päätettiin, että ketään urheilijaa ei saa estää kilpailemasta pelkästään passinsa vuoksi.

– Päätettiin, että urheilijoiden osallistumista kilpailuihin tiukoin ehdoin olisi siksi tutkittava edelleen.

Kokouksessa päätettiin myös tiukkojen ehtojen tarkemmista määritelmistä

Kokouksen päätökset tiukoista ehdoista olivat yksiselitteisiä.

– Urheilijat osallistuisivat kilpailuihin neutraaleina urheilijoina, eivätkä millään tavalla edusta osavaltiotaan tai mitään muuta organisaatiota maassaan, kuten jo tapahtuu ammattiliigoissa, erityisesti Euroopassa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa, ja joissakin yksittäisissä ammattilajeissa.

– Vain urheilijat, jotka kunnioittavat täysin olympiaperuskirjaa, saavat osallistua. Tämä tarkoittaa erityisesti vain heitä, jotka eivät ole toimineet IOC:n rauhantehtävää vastaan tukemalla aktiivisesti Ukrainan sotaa. Lisäksi vain urheilijat, jotka noudattavat täysin Maailman antidoping-säännöstöä ja kaikkia asiaankuuluvia antidoping-sääntöjä ja -määräyksiä, saavat osallistua.

– Kaikille ilmoittautuneille urheilijoille on suoritettava yksilölliset tarkastukset.

Jos urheilija ei noudata kelpoisuusvaatimuksia tai ei noudata yllä mainittuja tiukkoja osallistumisehtoja, lajiliiton ja/tai urheilutapahtuman järjestäjän tulee välittömästi poistaa hänet kilpailusta, keskeyttää hänet muista kilpailuista ja raportoida tapauksesta IOC:lle, jotta se harkitsee lisätoimenpiteitä ja sanktioita.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut