Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com mainos iso

Formula 1

Lewis Hamilton uhmaa FIA:n uutta säädöstä rangaistuksenkin uhalla: “Mikään ei estä minua puhumasta”

Sir Lewis Hamilton F1-kuski Mercedes
AOP

Lewis Hamilton kertoi olevansa valmis uhmaamaan FIA:n uutta päätöstä jopa rangaistusten uhalla.

Kansainvälinen autoliitto FIA on kertonut uudesta säädöksestään, jonka nojalla Formula1-sarjan kuljettajat eivät saisi ilmaista henkilökohtaisia, poliittisia tai uskonnollisia mielipiteitään ilman kirjallista lupaa.

Mercedes kusit Lewis Hamilton ja George Russell eivät ole nielleet FIA:n uutta sääntöä pureskelematta vaan ovat ilmaisseet huolensa siitä.

– Mikään ei voi estää minua puhumasta asioista, joihin suhtaudun intohimoisesti, seitsenkertainen maailmanmestari Hamilton kommentoi.

Hamilton tunnetaan aktiivisesta roolistaan monimuotoisuuteen ja ihmisoikeuksiin liittyvien asioiden puolestapuhujana. Brittikuski on ottanut useasti kantaa henkilökohtaisesti eri epäkohtiin ja peräänkuuluttanut koko F1-sarjan vastuuta niiden korjaamiseksi.

– Lajillamme on vastuu puhua ja luoda tietoisuutta tärkeistä aiheista, etenkin kun matkustamme eri paikkoihin. Mikään ei siis muutu.

Vielä ei ole täysin selvää, millaisia rangaistuksia mahdollisesti säännön rikkomisesta olisi kuskeille luvassa. Jopa kilpailukielto säännön rikkomisesta on siis mahdollinen.

– Olisi typerää sanoa, että haluaisin saada rangaistuspisteitä siitä, että puhun asioista, mutta aion silti sanoa mielipiteeni.

Mercedeksen toinen kuski Russell on samoilla linjoilla tallikaverinsa kanssa.

– Emme aio rajoittaa ajatuksiamme jonkin typerän asetuksen vuoksi. En ole varma, miksi FIA on ottanut tällaisen kannan. Se on täysin tarpeetonta tässä lajissa ja maailmassa, jossa elämme, Grand Prix -kuljettajien yhdistyksen johtaja Russell kommentoi.

Mainos

Mainos

Mainos

Koripallo

Mainos

Formula 1

Mainos

Ralli

Mainos

Tennis

Mainos

Lentopallo

Lisää aiheesta Formula 1