Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Hurjaa mitalijuhlaa! – Suomalaisilla huippupäivä nuorten EM-kisoissa

Saga Vanninen otteli alle 23-vuotiaiden EM-kultaa
AOP

Parhaillaan Espoossa käynnissä olevat alle 23-vuotiaiden yleisurheilun EM-kilpailut tarjosivat perjantaina melkoisia suomalaisjuhlia. Suomalaisnuoret olivat kisoissa perjantaina hurjassa vireessä ja Suomen mitalisaldoa kisoissa kasvatettiin jopa viidellä mitalilla kisojen toisena virallisena kisapäivänä.

Eemil Helander aloitti päivän mitalijuhlat miesten 5000 metrillä juoksemalla hopeaa omalla ennätyksellään 13.40,15.

– Itseluottamukseni säilyi ja juoksu pysyi hyvänä, nyt oli kauden parasta menoa, mies iloitsi kisan jälkeen.

Hopeaa pääsi juhlimaan myös Veera Mattila, joka pinkoi niin ikää oman ennätyksensä, 2.03,14, naisten 800 metrillä.

– En ehkä uskaltanut haaveilla mitalista, mutta tiesin, että kyllä se mahdollista on, Mattila kommentoi.

Jessica Kähärä taittoi ikävästi nilkkaansa kisapäivän aamuna, mutta taisteli hieman puolikuntoisenakin upeasti naisten kolmiloikassa pronssille.

Suomen mitalijuhlat kruunasivat Silja Kosonen sekä Saga Vanninen, jota juhlivat naisten moukarin sekä seitsenottelun EM-kultaa.

Kosonen oli naisten moukarin ehdoton ykkössuosikki ja kantoi suosikin paineet mestarin tavoin. Nainen kiskoi moukarin yli neljä metriä kisan toiseksi tullutta Charlotte Paynea pidemmälle ja juhli täysin ylivoimaista EM-kultaa.

Vanninen oli niin ikää seitsenottelun yksi ennakkosuosikeista, mutta joutui lähtemään ottelun päätöspäivään pieneltä takaa-ajomatkalta. Päätöspäivän lajit pituushyppy, keihäänheitto sekä 800 metriä ovat Vanniselle vahvoja lajeja ja nainen kirikin hyvillä suorituksilla lopulta Hollannin Sofie Dokterin ohi EM-kultaan.

Kisojen avauspäiviltä Suomella oli jo saldona kaksi pronssia, kun kun Jerry Jokinen saavutti keskiviikkona pronssia 20 kilometrin kävelyssä ja Emilia Kangas torstaina kuulantyönnössä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu