Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

MM-kisojen uudistus saattaa palvella Topi Raitasta tänään täydellisesti: “Pidän sitä kyllä realistisena”

Topi Raitanen tavoittelee finaalipaikkaa Budapestin MM-kisoissa
AOP

Yleisurheilun MM-kisat on saatu sateisessa Budapestissä pienten viivästysten jälkeen käyntiin miesten 20km kävelyllä. Kenttälajien aamupäivän aikataulu laitettiin sateen vuoksi uusiksi, mutta niidenkin osalta päästään aivan näillä hetkillä tositoimiin.

Suomalaisittain kisojen avauspäivä on heti mielenkiintoinen ja mukana on muun muassa viime kesän Euroopan mestari Topi Raitanen, joka tavoittelee finaalipaikkaa 3000 metrin aidoissa.

Raitasen kausi ennen MM-kisoja on ollut hieman kaksijakoinen. Kausi alkoi hyvin, mutta kesällä miehen kunto notkahti ja valmistautuminen kisoihin on ollut haastavaa.

– Kausi on ollut hieman erilainen kun olimme toivoneet. Pari hyvää kisaa ja sitten tuli jokinlainen raja vastaan ja suorituskyky lähti jyrkkään laskuun, Raitanen kertoi Ylen lähetyksessä.

MM-kisoissa nähdään tällä kertaa uudenlaiset säännöt karsinnoissa, sillä miesten alkuerissä ei enää päästä jatkoon aikojen perusteella, vaan jokaisesta kolmesta alkuerästä menee viisi nopeinta jatkoon.

– Uudistus vie karsintoja mielestäni ihan järkevään suuntaan. Nyt ei ole sitä perinteistä, että viimeinen erä katselee aikoja. Minusta se on ihan reilu sääntö, Ylen asiantuntija Tuomas Raja tuumasi uudistuksesta.

Raitaselle uudistus varmasti sopii ja mies lähteekin lauantain alkueristä tavoittelemaan finaalipaikkaa tosissaan.

– Vaikea kesä on vaikuttanut myös tavoitteisiin näihin kisoihin. En ole ennätyskunnossa, mutta toivon juoksua, joka sopii omille vahvuuksilleni.

– Pidän sitä realistisena, että jos saa lähelle kauden parasta, niin finaaliin pääsy on mahdollista, Raitanen ennakoi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu