Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Topi Raitanen näytti ruotsalaisille kaapin paikan Ruotsi-ottelussa: “Näytin, kuka täällä määrää”

Topi Raitanen 3000m esteillä voittoon Ruotsi-ottelussa
AOP

Perinteikäs Suomi–Ruotsi-maaottelu on parhaillaan käynnissä Tukholman olympiastadionilla.

Topi Raitanen juoksi helpohkosti 3000 metrin esteissä lajivoittoon Suomi–Ruotsi-maaottelussa ja kruunasi samalla vaikean kautensa positiiviseen päätökseen.

Euroopan mestari Raitaselta irtosi Tukholman illassa vahva viimeisen kierroksen kiri, jolla ruotsalaiset jäivät taakse. Raitasen voittoaika koleassa säässä jäi melko vaatimattomaksi 8.41,39.

– Siinä oli sellaista Ruotsi-otteluhenkeä. Vähän kyynärpäät kolisevat, juostaan mies miestä vastaan ja lopussa näytetään ruotsalaisille kaapin paikka, Raitanen summasi kisan jälkeen.

– Näytin lopussa, kuka täällä määrää, mies totesi.

Pisteet lajissa jaettiin Raitasen voitosta huolimatta Ruotsille 12-10, sillä Ruotsi nappasi suomalaisen jälkeen kolme seuraavaa sijaa.

Raitanen summasi Tukholmassa myös kulunutta kauttaan. Hienosti alkanut kausi oli lopulta myös vaikeuksien sävyttämä ja kesään mahtui synkkiäkin hetkiä.

– Urani erikoisin kausi. Aloitin ennätyksellä [toukokuussa 1 500 metrillä 3.38,47] ja lopetin todella huonoihin kisoihin.

Raitanen on kertonut avoimesti vaikeuksistaan kesän mittaan. Raitanen ja tämän valmentaja Janne Ukonmaanaho olivat laatineet kauteen aggressiivisen kilpailusuunnitelman, jolla oli tarkoitus testata kovan kilpailukunnon ylläpitoa ensi kesää varten, jolloin kisataan alkukesästä EM-kilpailut ja loppukesästä olympialaiset. Suunnitelma ei Raitasen mukaan kuitenkaan toiminut.

– Onhan tässä monta kertaa lyöty Jannen kanssa kesän aikana päätä seinään,

– Nyt on laitettu paperille asioita, terävöitetään suunnitelmaa ensi vuodelle ja ollaan valmiimpia. Palataan taistelemaan mitaleista.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu