Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit.com mainos iso

Formula 1

Red Bullilla kuohuu! – Rasistisia kommentteja Sergio Perezistä laukoneelle tallipomolle vaaditaan potkuja

Helmut Marko ei ollut tyytyväinen Red Bull kuljettajien kahinointiin
AOP

Helmut Marko on pahoitellut rasistisia kommenttejaan Sergio Perezistä, mutta kohu Red Bull -pomon ympärillä kasvaa silti.

Red Bullin neuvonantaja Helmut Marko on joutunut myrskyn silmään Sergio ‘Checo’ Perezistä antamiensa kommenttien vuoksi. Itävaltalaispomo puhui Italian GP:ssä meksikolaisen Perezin kauden vaihtelevista suorituksista ja kommentoi niiden johtuvan miehen “eteläamerikkalaisuudesta”.

– Tiedämme hänen ongelmistaan aika-ajoissa, joissa hän epäröi. Pitäkäämme mielessä, että hän on eteläamerikkalainen ja siksi hänen keskittymisensä ei ole samalla tasolla kuin Maxilla [Verstappenilla] tai Sebastianilla [Vettelillä], Marko täräytti.

Miehen kommenteista nousi nopeasti kohu ja Marko kiiruhtikin nopeasti pahoittelemaan sanomisisaan.

– Haluan pyytää anteeksi loukkaavia kommenttejani. Haluan tehdä ehdottoman selväksi, että ketään ei pitäisi yleistää minkään maan, etnisyyden tai rodun perusteella.

– Yritin osoittaa, että Checon suorituskyky on ollut tällä kaudella vaihteleva, mutta oli väärin liittää se hänen perinnöllisyyteensä, Marko pahoitteli.

Tapaus on kerännyt nopeasti kuitenkin lisää kierroksia ja muun muassa sosiaalisessa mediassa Red Bullia on vaadittu erottamaan Marko rasististen kommenttien takia.

Vuonna 2022 Red Bull irtisanoi testi- ja varakuljettajansa Juri Vipsin vastaavanlaisessa tapauksessa ja moni peräänkuluttaakin tallilta nyt johdonmukaisuutta myös Markon kohdalla. Talli eritteli vielä Vipsin tapauksessa, ettei se “hyväksy rasismia millään tavalla”.

– Jos tiimi on johdonmukainen, ainoa tulos voi olla hänen lähtönsä. Koskeeko nollatoleranssi myös pomoja?, kolumnisti Daniel Sobolewski pohti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Koripallo

Mainos

Formula 1

Mainos

Ralli

Mainos

Tennis

Mainos

Lentopallo

Lisää aiheesta Formula 1