Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Susijengin päävalmentajalle huippupesti Euroopasta!: “Taas yksi osoitus suomalaisen koripallon kehityssuunnasta”

Lassi Tuovi Euroliiga-joukkue Virtus Bolognan apuvalmentajaksi
AOP

Suomen koripallomaajoukkueen, Susijengin, päävalmentaja Lassi Tuovi liittyy Euroliiga-jätti Virtus Bolognan valmennustiimiin. 36-vuotias Tuovi allekirjoitti italialaisseuran kanssa kahden vuoden sopimuksen.

Lassi Tuovin mukaan Virtus Bolognan valmennustiimiin halusi ehdottomasti joukkueen tuore päävalmentaja Luca Banchi. Banchi otti joukkueen valmennusvastuun itselleen sen jälkeen, kun joukkueen valmentaja Sergio Scariolo sai potkut pari viikkoa sitten.

– Olen äärimmäisen innoissani ja kiitollinen mahdollisuudesta toimia Virtuksen kaltaisessa organisaatiossa, jota arvostan korkealle eurooppalaisessa huippukoripallossa. Muistan ihailleeni seuraa ja sen fanikulttuuria jo aikanaan, kun Petteri Koponen pelasi täällä (2008–12), Tuovi intoili Basket.fi -sivustolla.

Banchi seurasi tarkasti Tuovin sekä Susijengin otteita hetki sitten päättyneissä koripallon MM-kisoissa, missä Banchi valmensi sensaatiomaisesti Latvian turnauksessa viidenneksi. Myös Tuovin ja Susijengin otteet vakuuttivat italialaisvalmentajan ja tämä otti Tuoviin yhteyden ensitöikseen uudessa seurassaan.

– Tämä on taas yksi osoitus suomalaisen koripallon kehityssuunnasta ja siitä, miten paljon meitä ja toimintaamme arvostetaan kansainvälisillä huippukoripallokentillä, Tuovi tuumasi.

Virtus Bologna on yksi Italian suurseuroista ja se voitti Italian mestaruuksia liukuhihnalta 1900-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa. Viime vuosina seura on tehnyt paluuta huipulle ja se voitti pitkän tauon jälkeen Italian mestaruuden keväällä 2021. Viime kaudella seura sijoittui hopealle niin Italian Serie A:ssa kuin Italian Cupissakin. Eurocupin voitto vuonna 2022 toi seuralle paikan Euroliigaan, missä se oli viime kaudella 14.

– Seuran menestystavoitteet ovat kovat ja Euroliiga tuo pestiin kokonaan uuden ulottuvuuden, Tuovi summasi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Koripallo