Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Pahassa kriisissä oleva Bundesliigajoukkue palkkasi suomalaisvalmentajan hätiin

Jussi Laakso siirtyy valmentamaan Saksan Bundesliigaan
AOP

Jussi Laakso on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa.

– Tämä on iso muutos minulle ja ensimmäinen kerta ulkomailla valmentajana, mikä herättää samaan aikaan suurta innostusta ja jännityksen tunteita. Tiedän kuitenkin, että minulla on seuran, kollegoiden ja kotijoukkojen tuki puolellani näissä uusissa kuvioissa, Laakso kertoo Basket.fi –sivustolla.

Laakso on Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja ja luotsasi viime kaudella Helsinki Seagullsin Suomen mestaruuteen. Hän sai viikonloppuna yhteydenoton Crailsheimistä ja matkasi alkuviikosta Saksaan työhaastatteluun.

Viimeiset kuusi ottelua Saksan Bundesliigassa hävinnyt joukkue kaipaa kipeästi uutta suuntaa ja seura päättikin pestata Laakson uudeksi päävalmentajakseen.

– Joukkue on hävinnyt kuusi perättäistä ottelua, mikä on luonnollisesti vaikuttanut pelaajien ja staffin itseluottamukseen. Näen kuitenkin, että Merlinsissä on paljon potentiaalia, Laakso arvioi joukkueen nykyisestä tilasta.

Ulkomaankomennus on Laaksolle tämän uran ensimmäinen. Saksan Bundesliiga on viime vuosina vetänyt puoleensa paljon suomalaista koripallo-osaamista ja myös Laakson tulevasta valmennustiimistä löytyykin lisääkin suomalaisosaamista. Jo vuosia Bundesliigassa toiminut suomalaisvalmentaja Daniel Herbert toimii Merlinsin valmennustiimissä.

– Danielilla on taustallaan pitkä kokemus Saksan Bundesliigan joukkueista ja olosuhteista ja ensi käden tietoa Merlinsin nykytilanteesta. Omalta osaltani koen myös tärkeänä sen, että pääsen kommunikoimaan ensimmäisessä ulkomaan valmennuspestissäni osittain suomen kielellä.

Laakson tavoitteena on Bundesliigassa jatkaa suomalaista valmennusperinnettä sekä palauttaa joukkueen usko itseensä.

– Tarkoitukseni ei ole pistää pelikirjaa uusiksi, vaan pikemminkin yksinkertaistaa joitain asioita ja selventää roolituksia.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo