Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Huippulupaava tennistähti kärsi karun tappion!

Tshekin Jakub Mensik.
AOP

Vuoden 2024 ensimmäisellä tennisviikolla on pelattu kahta turnausta ATP-kiertueella ja kolmea turnausta ATP:n haastajakiertueella. Haastajakiertueella kaksi ensimmäistä mestaria on selvillä, kun Noumean ja Canberran mestarit saatiin selville varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa. Canberran isossa haastajakiertueen turnauksessa voittajaksi nousi kokenut saksalaispelaaja.

Saksan 29-vuotias ATP-rankingin 77 omaava Dominik Koepfer vei nimiinsä Canberran haastajaturnauksen. Canberrassa pelattiin iso haastajakiertueen turnaus, jossa voittajalle oli tarjolla 125 ATP-pistettä.

Koepfer kaatoi loppuottelussa tylyllä esityksellä Tshekin huippulupaavan Jakub Mensikin suoraan kahdessa erässä. 18-vuotias Mensik kaatui 6-3, 6-2 -erin.

Koeopfer syötti ottelussa äärimmäisen hyvin, sillä ykkönen osui ruutuun 73 prosentin varmuudella. Ykkössyötöistä saksalainen voitti kolme neljästä ja kakkossyötöistäkin kolme viidestä. Murtopalloja Koepfer antoi omassa syötössään kuusi kappaletta, mutta ei menettänyt syöttöään kertaakaan.

Isokokoisella Mensikillä oli taas vaikeuksia syöttönsä kanssa. ATP-rankingin 167 omaava tshekkipelaaja syötti ottelussa 51 prosentin varmuudella ykkösen ruutuun ja voitti näistä 64 prosenttia. Ässiä Mensik syötti neljä ja kaksoisvirheitä kaksi. Syötön Mensik menetti kolme kertaa.

Koepferin viikko oli vahva, sillä saksalainen menetti vain kertaalleen erän ja se tapahtui välierässä Kanadan Gabriel Dialloa vastaan. Saksalainen nousi voittoon erätappion ja murron takaa. Mensik sai viikolla yhden luovutusvoiton, mutta otti myös henkisesti ison päänahan, kun Yhdysvaltain Brandon Nakashima kaatui välierässä 7-5, 7-5 -erin.

Finaalitappiolla Mensik saa 65 ATP-pistettä ja nousee maanantain rankingissa sijalle 145 ATP-listalla. Sijoitus ei tule riittämään Australian avointen karsinnoissa ensi viikolla sijoitetuksi tulemiseen.

Ranskalainen finaali Uudessa-Kaledoniassa

Ranskan Arthur Cazaux otti näytöstyyliin haastajaturnauksen voiton Noumeassa, Uudessa-Kaledoniassa. ATP-rankingin 130 omaava ranskalainen kaatoi loppuottelussa Enzo Couacaudin suoraan kahdessa erässä 6-1, 6-1 -erin. 21-vuotias Cazaux voitti viikolla Harold Mayotin ja Benoit Pairen maanmiehistään.

Cazauz nousee tuoreella ATP-listalla sadan ATP-pisteen voimin sijalle 108. Ranskalaisen olisi pitänyt karsia Australian avoimiin, mutta saa järjestäjältä villin kortin suoraan kisaan. Viime vuonna Cazaux pelasi US Openissa karsintojen kautta, mutta hävisi avauskierroksella Venäjän Andrey Rubleville suoraan kolmessa erässä saaden 11 peliä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tennis