Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Jättimäinen yllätys Australian avoimissa! – Grand Slam -voittaja ulos

Ukrainan Dayana Yastremska
AOP

Australian avoimissa pelataan ensimmäistä kierrosta maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa. Ensimmäinen kierros pelataan Melbournessa tänä vuonna kolmipäiväisenä, jotta turnauksessa on aikaa enemmän pelata ensimmäinen kierros pois ohjelmasta. Heti toisena pelipäivänä nähtiin jättimäinen yllätys naisten turnauksessa, kun viime vuonna Grand Slam -turnauksen voittoa juhlinut tshekkitähti lyötiin katsomoon.

Ukrainan karsintojen kautta tiensä turnaukseen selvittänyt Dayana Yastremska on järjestänyt jättimäisen yllätyksen naisten Australian avoimissa. Yastremska kaatoi turnauksessa seitsemänneksi sijoitetun tshekkitähden Marketa Vondrousovan tylysti 6-1, 6-2 -erin. Vondrousova on hallitseva Wimbledonin mestari viime vuodelta.

Yastremska kohtaa toisella kierroksella Ranskan 23-vuotiaan Varvara Grachevan, joka kaatoi Belgian 34-vuotiaan Yanina Wicmayerin kahdessa erässä. Gracheva on WTA-listalla sijalla 39, mutta ei saanut sijoitusta Australian avoimiin.

WTA-rankingilla 96 pelaava Yastremska on 23-vuotias pelaaja, joka on kotoisin Odessan kaupungista. Yastremska pelasi Australian avointen karsinnat läpi ykkössijoitettuna, mutta tarvitsi kaikissa kolmessa ottelussa täydet kolme erää otteluvoittoihin.

Urallaan kolme WTA-turnausvoittoa napannut ja reilut 3,2 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria tienannut ukrainalainen on urallaan ennen tätä vuotta päässyt Australian avoimissa pääsarjaan mukaan neljästi ja edennyt parhaimmillaan kolmannelle kierrokselle. Wimbledonissa paras saavutus on Yastremskalta neljäs kierros, joka syntyi vuonna 2019.

24-vuotias Vondrousova on parhaimmillaan ollut neljännellä kierroksella Australian avoimissa ja tämä tapahtui vuonna 2021. Tappio Yastremskalle on ensimmäinen ensimmäisen kierroksen tappio sitten vuoden 2020. Sokolovin kaupungista kotoisin oleva 173 senttinen tshekkikaunotar on urallaan pelannut kahdesti Grand Slam -turnauksen loppuottelussa ja voittanut näistä toisen. Vondrousova on tienannut urallaan lähes 9,5 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tennis