Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

F1 vahvisti dramaattisen muutoksen kisakalenteriin – Legendaarinen kisapaikka palaa ohjelmaan yli 40 vuoden tauon jälkeen

Formula 1
AOP

F1-sirkus palaa Madridiin, kun kaupunki korvaa Barcelonan Espanjan GP:n isäntänä vuodesta 2026 lähtien.

Espanjan pääkaupungissa Madridissa ajetaan kaudesta 2026 lähtien uudella 5,47 kilometrin pituisella radalla. 20 mutkaa sisältävä rata koostuu niin katu kuin maantie pätkistä. Katsomoihin mahtuu aikanaan 110 000 katsojaa.

Espanjan GP on yksi F1-sarjan vanhimpia kilpailuja. Ensimmäisen kerran se järjestettiin vuonna 1913. Edellisen kerran Madridissa F1-sarjaa on kuitenkin ajettu yli 40 vuotta sitten, vuonna 1981. Sopimus Madridin kisasta kestää vuoteen 2035 saakka.

– Madrid on uskomaton kaupunki, jolla on upea urheilu- ja kulttuuriperintö. Tämänpäiväinen ilmoitus aloittaa jännittävän uuden luvun F1:lle Espanjassa, F1:n toimitusjohtaja Stefano Domenicali totesi.

Barcelonan radan sopimus F1-sarjan kanssa päättyy, mutta kulisseista kantautuu huhuja uudesta sopimuksesta, joka tarkottaisi, että Espanjassa kisattaisiin F1-kaudella kahdesti.

Moottoriurheilun kuninkuussarja pyrkii vähentämään kasvihuonekaasupäästönsä nollapäästöihin vuoteen 2030 mennessä ja Madrididin GP on iso askel tässä tavoitteessa.

– Kun valmistaudumme FIA:n vuoden 2026 Formula 1 -sääntöjen käyttöönottoon, joiden tavoitteena on nollahiilisyys vuoteen 2030 mennessä, on ilahduttavaa huomata, että paikalliset järjestäjät ovat kiinnittäneet erityistä huomiota ympäristön kestävyyteen, FIA:n puheenjohtaja Mohammed Ben Sulayem iloitsi.

F1:n lausunnossa todettiin, että 90% katsojista pääsee uudelle Madridin radalle helposti julkisilla kulkuvälineillä.

Mikäli upotus ei näy, näet sen täältä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1