Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Amerikkalaistallin F1-haaveille tyly kolaus: “F1 toisi arvoa Andrettin brändille eikä toisin päin”

Michael Andretti omistaja Andretti Autosport
AOP

Michael Andrettin toiveet tuoda uusi talli F1-sarjaan ovat saaneet tylyn stopin. F1 nimittäin ilmoitti keskiviikkona, ettei Anderttin uudella tallilla ole sarjaan asiaan seuraavan kahden vuoden aikana.

Entinen F1-kuski Michael Andretti löi vuosi sitten hynttyyt yhteen amerikkalaisen autonvalmistaja General Motorsin kanssa uuden F1 tallin toivossa. Andretti Cadillac olisi sarjan 11. talli.

Tuo unelma on nyt kohdannut haasteita, sillä F1 on hylännyt tallin tarjouksen päästä mukaan sarjaan vuoteen 2026 mennessä.

Kansainvälinen autoliitto FIA oli jo hyväksynyt Andrettin tulon, mutta F1 katsoi, että tallin ehdotus liittymisestä sarjaan vuonna 2025 tai 2026 oli puutteellinen.

F1 näki, ettei “11. talli itsessään tuo lisäarvoa” sarjaan. Se ei myöskään usko, että “hakija olisi kilpailukykyinen osallistuja” sarjassa.

– Vaikka Andrettin nimi on F1-fanien keskuudessa jonkin verran tunnettu, tutkimuksemme osoittaa, että F1 toisi arvoa Andrettin brändille eikä toisin päin, F1:n tiedotteessa todettiin.

General Motors on kertonut suunnitelmistaan F1-moottorin rakentamisesta kaudeksi 2028. F1:n mieli voikin olla vielä käännettävissä, mikäli valmistajan suunnitelmat F1-moottorista pitävät.

F1 totesikin, että se “suhtautuisi eri tavalla hakemukseen, joka koskee GM:n voimayksiköllä varustetun tiimin osallistumista kaudella 2028”. Andrettin unelma ei ole siis vielä lopullisesti torpattu, mutta tulee ainakin viemään odotettua kauemmin.

– En sano mitään muuta, koska en löydä muita sanoja kuin murtunut, Andretti harmitteli päätöksestä.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1