Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Löytyykö mestaritallin vauhti? – Bahrainissa F1 -kauden ensimmäiset aika-ajot

Max Verstappen Bahrainissa.
AOP

Moottoriurheilun kuninkuusluokan eli Formula ykkösten kausi 2024 käynnistyy Bahrainin Sakhirin osakilpailulla tänä viikonloppuna. Kisa ajetaan poikkeuksellisesti tänä vuonna lauantaina aina niin tutun sunnuntain sijaan. Perjantaina ajetaan Suomen aikaa iltapäivällä kolmannet harjoitukset ja perään aika-ajot. Torstain harjoitukset jättivät paljon kysymysmerkkejä ilmaan etenkin kärkitallien ympärillä.

Formula ykkösten kausi on valmis käynnistymään. Bahrainissa ajettiin torstaina vuoden ensimmäiset harjoituksen ja kovinta kyytiä nopealla Sakhirin radalla piti Mercedes GP:n moninkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton. Hamilton kellotti torstain myöhemmissä harjoituksissa ajan 1.30,374 ja oli reilut kaksi kymmenystä tallikaveriaan George Russellia nopeampi.

Harjoitusten kolmanneksi nopein oli viime vuonnakin kauden vahvasti aloittanut Aston Martinin kokenut espanjalaiskuljettaja Fernando Alonso, joka jäi lähes kolme kymmenystä Hamiltonista. Neljänneksi nopein oli Ferrarin Carlos Sainz jr. lähes neljä kymmenystä kärkivauhdista.

Hallitseva maailmanmestari Hollannin Max Verstappen oli kaksissa ensimmäisissä harjoituksissa vaisu. Ensimmäisissä harjoituksissa nopein aika venyi reilusti päälle 1.33 minuutin, mutta toisiin harjoituksiin aika parani hieman. Red Bullin ykköskuljettaja ajoi ajan 1.30,851 ja jäi lähes puoli sekuntia kärjestä.

Kick Sauber nimeä kantavalla tallin autolla Valtteri Bottas kaasutti toisissa harjoituksissa ajan 1.32.001 jääden 1,6 sekuntia kärjestä.

Vuosi takaperin Verstappen nappasi paalupaikan Bahrainissa ajalla 1.29,708. Mercedes GP:n paras aika aika-ajoissa oli 1.30,340, eli tämän vuoden autolla Hamilton on ollut jo erittäin hyvässä vauhdissa.

Perjantaina onkin harjoituksissa ja myöhemmin ajettavissa aika-ajoissa mielenkiintoista nähdä löytyykö Red Bullin vauhti.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Formula 1