Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Taas EM-kultaa! Suomelle päätöspäivänä kaksi kultaa parayleisurheilussa

Toni Piispanen kelasi kultaa parayleisurheilun EM-kisoissa
AOP

Suomen erinomaisesti menneet parayleisurheilun EM-kisat saivat ansaitsemansa päätöksen, kun sekä Toni Piispanen että Henry Manni saavuttivat kultamitalin kisojen päätöspäivänä. Piispanen ja Manni kilpailevat ratakeulauksen eri luokissa.

Toni Piispanen voitti kultaa ratakelauksen T51-luokassa 100 metrillä. Piispanen kelasi sata metriä ajassa 20,10. Kisassa taakse jäi Belgian Peter Genyn, joka on hallitseva ME-mies. Piispasen mukaan Genyn kuuluu suomalaisen kovimpiin vastustajiin Tokion olympiakisoissa, joten EM-finaali oli hyvä kenraali olympialaisia varten. Belgialainen jäi Piispasesta yli puoli sekuntia.

Lauantain kulta on Piispaselle toinen mitali kisoissa. Espoon Tapioita edustava kelaaja otti keskiviikkona hopeaa 200 metrillä. Tuolloin Genyn nappasi kultaa.

Päätöspäivä toisesta mitalista vastasi Henry Manni. Manni voitti ratakelauksen T34-luokassa 100 metrillä ylivoimaisesti kultaa ajalla 16,28. Lohjalainen kirkasti edellisissä EM-kisoissa voittamansa hopeamitalin.

Manni kuvaili Twitter-päivityksessään, että kisaan mahtui runsaasti draamaa, kun kelaustuolin toinen takapyörä tyhjeni juuri ennen starttia. Siitä huolimatta startti onnistui erinomaisesti, ja Mannin kelausvauhti oli jopa 30 km/h.

Puolan Bydgoszczissa järjestetyt kisat ovat olleet Suomen joukkueelle suuri menestys. Joukkueen mitalisaldo on yhteensä kahdeksan.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu