Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Novak Đoković Ranskan avointen mestariksi – kirjoitti nimensä historiankirjoihin

Serbian Novak Djokovic voitti Ranskan avoimen tennisturnauksen
AOP

Maailmanlistan ykkönen Serbian Novak Đoković on voittanut Ranskan avointen tennisturnauksen. Finaalissa serbialainen nousi kahden erän tappioasemasta ja voitti rankingvitosen, Kreikan Stefanos Tsitsipasin 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4.

Mestaruus Ranskan avoimissa on Đokovićille toinen. Samalla hänestä tuli ensimmäinen miespelaaja, joka on voittanut kaikki grand slam -kisat vähintään kaksi kertaa.

Finaalissa nähtiin varsinainen sukupolvien taistelu. 18-kertainen grand slam -voittaja Novak Đoković sai vastaansa ensimmäisessä finaalissaan pelaavan, 22-vuotiaan Stefanos Tsitsipasin. Myös Tsitsipas teki historiaa olemalla ensimmäinen kreikkalainen grand slam -finaalissa.

Jo ensimmäinen erä enteili ottelusta pitkää ja tasaista, sillä se ratkaistiin vasta tie breakissa. Kummatkin pelaajat pitivät helpohkosti syöttönsä Đokovićin 4-5 syöttövuoroon asti, jolloin Tsitsipasilla oli murto- ja eräpallo. Serbialainen kuitenkin onnistui pitämään oman syöttönsä. Seuraavassa syöttövuorossa Đoković mursi Tsitsipasin syötön.

Tsitsipas kuitenkin mursi takaisin, ja erä ratkaistiin tie breakissa. Tsitsipas eteni nopeasti 4-0 johtoon, mutta Đoković nousi tasoihin ja 6-5 johtoon. Tsitsipas selvitti eräpallon ja vei tie breakin ja erän nimiinsä 8-6.

Tsitsipas aloitti toisen erän murtamalla Đokovićin syötön. Tsitsipas eteni selvään johtoon ja vei erän kotiin 6-2 omalla syöttövuorollaan.

Kahden ensimmäisen erän jälkeen kreikkalaisen terävin peli oli kateissa ja kokenut serbialainen oli selvästi niskan päällä. Kolmannessa erässä yksi syötönmurto riitti erävoittoon, ja serbialainen voitti erän 6-3.

Neljännessä ja viidennessä erässä Đoković oli täysin omaa luokkaansa ja kokemattomuus näkyi Tsitsipasin otteissa. Tämä oli jo toinen ottelu tämänvuotisessa turnauksessa, jossa serbialainen palasi ottelun voittajaksi kahden erän tappioasemasta. Đoković kirjoitti nimensä historiankirjoihin, kun ottelua oli pelattu huimat 4 tuntia ja 11 minuuttia.

Đokovićilla on nyt yhteensä 19 grand slam -turnausvoittoa. Rafael Nadalilla ja Roger Federerillä puolestaan on 20. Kilpailu siitä, kuka on kaikkien aikojen parhain ja menestynein tennispelaaja, käy kuumana.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tennis