Seuraa meitä:

Kamppailulajit

Venäjän doping-ohjelman käräyttänyt Richard McLaren tutkimaan nyrkkeilyn korruptiota

Richard McLaren on tunnettu huijausten paljastaja
AOP

Venäjän doping-ohjelman tutkinnasta ja siitä seuranneista tuomioista julkisuuteen ponnahtanut professori Richard McLaren on palkattu tutkimaan Kansainvälisen nyrkkeilyliiton AIBA:n epäiltyä korruptio-ongelmaa.

Kansainvälinen nyrkkeilyliitto AIBA palkkasi Richard McLarenin johtaman McLaren Sport Solution (MGSS) -yhtiön tutkimaan epäiltyä tuomari- ja tuomarointikorruptiota Rio de Janeiron vuoden 2016 kesäolympialaisten nyrkkeily eteenpäin. Tutkinta tulee olemaan kaksivaiheinen.

Kansainvälinen olympiakomitea IOC on jo aiemmin todennut omassa tutkinnassaan, että Rio de Janeiron turnauksessa oli epäselvyyksiä ja se johti AIBA:n hyllytykseen. Nyt käynnistyvä tutkinta on AIBA:n uusin askel prosessissa, jossa se pyrkii oikaisemaan menneet vääryydet ja ottamaan käyttöön uudistuksia, jotka suojelevat nyrkkeilyn tulevaisuutta.

AIBA:n puheenjohtaja Umar Kremlev kertoo, että ulkopuolisen asiantuntijan mukaan ottaminen tutkintaan tuo merkittävää lisäarvoa sille.

– Nyrkkeily luotiin, kun haluttiin asettaa säännöt reilujen tappeluiden varmistamiseksi. Näiden sääntöjen kaikenlainen sabotoiminen ei ole hyväksyttävää. On ollut jo jonkin aikaa selvää, että AIBA voisi tehdä enemmän epäreiluussyytösten tutkimiseksi. Ikävä kyllä jotta voimme siirtyä kohti kirkkaampaa tulevaisuutta, meidän täytyy valaista myös AIBA:n historiaa.

– Paras keino tähän on tuoda itsenäisiä asiantuntijoita etsimään kaikenlaisia vääryyksiä, jotta voimme oppia tarvittavat asiat ja pystymme palauttamaan luottamusta. Professori McLarenilla on loistava historia urheilututkinnoissa ja kannustan kaikkia nyrkkeilyn parissa toimivia jakamaan mahdolliset kiinnostavat todisteensa McLarenille ja hänen tiimilleen, Kremlev vakuutti.

Tutkinnan ensimmäisen vaiheen oletetaan olevan valmis elokuun 2021 lopussa. Tiedonantajille tullaan perustamaan oma tiedonantolinjansa ja kaikille todistajille luvataan täysi luottamuksellisuus.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Kamppailulajit