Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

IL: Arto Bryggare toivoo tiukkaa sääntelyä uudenlaisten piikkarien kanssa

Arto Bryggare on yleisurheilun asiantuntija
AOP

Entinen huippujuoksija Arto Bryggare nostaa esiin huolensa piikkareiden kehityssuunnasta Iltalehden artikkelissa. Bryggaren mukaan kenkien kehitys on asettamassa urheilijoita eriarvoiseen asemaan.

Muun muassa Nike ja New Balance ovat tuoneet viime vuosina markkinoille uudenlaisia piikkareita, joilla on tehty hurjia tuloksia.

– Amerikkalaiset johtavat. Perinteiset saksalaiset Puma ja Adidas ovat joutuneet tilanteeseen, jossa ne ovat puolustuskannalla. Siellä ollaan epätietoisena, mitä tapahtuu. Toki tämä on myös jatkuvaa kikkailua, johon liittyy markkinointi, Arto Bryggare taustoittaa.

Kansainvälisellä yleisurheiluliitolla WA:lla on asiassa oma painava sanansa sanottavanaan ja Bryggare toivookin järjestöltä selvää kannanottoa. Sääntöjen mukaan tuotteiden pitää olla vuosi markkinoilla ja kaikkien saatavilla, jotta ne ovat käyttökelpoisia.

– Toivon tiukkaa otetta kattojärjestö World Athleticsilta, miten teknologiaa rajataan. Tarvitaan paljon tarkempaa säätelyä millimetreistä ja materiaaleista. Ei saa tulla tilannetta, jossa urheilijat ovat eriarvoisessa asemassa, mies toteaa tiukasti.

Markkinoille tuoduissa mullistavissa kenkämalleissa on uutuutena mukana hiilikuitua. Niiden avulla kengät antavat juoksijalle jousimaisen efektin. Juoksupiikkarit pyrkivät vapauttamaan energiaa ja uusien kenkien tapauksessa ponnistus tulee takaisin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Yleisurheilu