Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Yhdysvaltalaiselle pikajuoksijalle Shelby Houlihanille neljän vuoden doping-panna

Shelby Houlihan doping-käry
AOP

28-vuotias yhdysvaltalainen Shelby Houlihan antoi positiivisen doping-näytteen joulukuussa 2020 ja on nyt tuomittu neljän vuoden kilpailukieltoon sen tiimoilta. Käry kävi nandrolonista, joka on androgeeni ja anabolinen steroidi, joka kasvattaa lihasmassaa.

Shelby Houlihan on niittänyt menestystä viime vuosina Yhdysvalloissa ja maailmalla keskipitkillä matkoilla. Naisen nimissä on tälläkin hetkellä 5000 metrin Yhdysvaltain sekä myös Pohjois- ja Keski-Amerikan ennätysaika, joka on 14.23,92.

Houlihan on itse kiistänyt jyrkästi dopingin käytön.

– Tunnen itseni täysin musertuneeksi, kadonneeksi, rikkoutuneeksi, kiukkuiseksi, hämillään olevaksi ja petetyksi tulleeksi sen lajin toimesta, jota rakastin ja johon olen antanut kaikkeni nähdäkseni, miten hyvä olen. Haluan sanoa tämän erittäin selvästi: en ole ikinä ottanut mitään suoritusta parantavia aineita ja niihin kuuluvat myös ne aineet, joista minua syytetään.

Kun käry kävi ilmi tammikuussa, Houlihan kirjasi ylös kaiken ruoan, mitä oli nauttinut käryn aikoihin. Hänen tiiminsä tuli siihen tulokseen, että nandroloni on peräisin hänen pikaruoka-autostaan ostamasta lihaburritosta, jonka hän söi testiä edeltävänä iltana kotonaan Yhdysvaltojen Oregonin Beavertonissa.

Myös Kansainvälinen antidoping-toimisto WADA on myöntänyt dokumenteissaan jo aiemmin, että lihan, erityisesti porsaanlihan, syöminen saattaa johtaa nandrolonin esiintymiseen. Tämä ei kuitenkaan vaikuttanut Urheilun kansainvälisen vetoomustuomioistuimen CAS:n tuomioon, vaan se piti Houlihanin kilpailukiellon voimassa.

Houlihan harkitsee omien sanojensa mukaan tuomiosta valittamista sveitsiläiseen tuomioistuimeen.

Lähde: NBC Sports

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu