Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Viime vuonna pelaamatta jäänyt Wimbledonin tennisturnaus tekee paluun – Mukana kaksi maailmantähteä villeillä korteilla

Andy Murray
AOP

Viime vuonna koronaepidemian vuoksi peruttu legendaarinen Wimbledonin tennisturnaus palaa tänä vuonna. Se pelataan 28.6.-11.7. ja mukana on taas tenniskenttien tähtikaartin edustajisto.

Wimledonin turnauksella on tänä vuonna vielä erityinen asema, kun se toimii osana Iso-Britannian hallituksen testihanketta, jossa testatataan suurten yleisötapahtumien paluumahdollisuuksia. Wimbledonin kahdelle suurimmalle kentälle yleisöä otetaan puolet maksimi­kapasiteetista. Pienemmillä kentillä sallitaan 75 prosentin täyttöaste.

Turnauksen palkintorahat ovat kuitenkin pudonneet vuodesta 2019. Tänä vuonna palkintopotti on yhteensä 35 miljoonaa puntaa (noin 40,7 miljoonaa euroa), kun viimeksi se oli vajaat kaksi miljoonaa puntaa enemmän.

Kaksinpelien voittajille palkintorahaa on tiedossa 1,7 miljoonaa puntaa (hieman alle kaksi miljoonaa euroa). Viimeksi voittajien palkintopotti oli 2,35 miljoonaa puntaa. Vastapainoksi karsinnassa ja ensimmäisillä kierroksilla putoavien pelaajien saamia palkintorahoja on nostettu.

Tämän vuoden turnaukseen pääsee sisään villillä kortilla kaksi tenniskenttien todellista legendaa. Yhdysvaltalainen Venus Williams ei ole enä loistovuosiensa iskussa ja tippui esimerkiksi Ranskan avoimissa jo ensimmäisellä kierroksella. ATP-rankinglistalla hän on tällä hetkellä sijalla 103.

Skotlantilainen Andy Murray on juhlinut kahteen kertaan Wimbledonin kaksinpelin voittoa, mutta loukkaantumiset ovat verottaneet miehen nykykuntoa. Villin kortin saanut Murray on ATP-listalla nykyään sijalla 124.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tennis