Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Alennuskoodit - Bonuspanda.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi
Pussit.com

Yleisurheilu

Ruotsalainen juoksijalegenda Sara Wedlund on kuollut

5000 m naiset kuvituskuva
AOP

Ruotsalainen ex-pika- ja maastojuoksija Sara Wedlund kuoli 11.6. Ruotsin Tukholmassa Vällingbyn kaupunginosassa. Wedlund oli kuollessaan 45-vuotias.

Sara Wedlund nousi 1990-luvulla maailman yleisurheiluväen tietoisuuteen, kun hän rikkoi 5000 ja 2000 metrin Ruotsin ennätykset kilpaillessaan ensi kertaa niillä matkoilla. Wedlund oli alkanut harjoitella yleisurheilua vasta 13-vuotiaana pelattuaan ensin vuosikausia jalkapalloa, joten pikainen nousu tähteyteen tuli yllätyksenä.

TV:stä yleisurheilua seuraaville faneille tuttu Wedlund niitti menestystä niin rata- kuin maastojuoksussakin ja keräsi useita mitaleja kummassakin kilpamuodossa. Hän myös edusti Ruotsia Atlantan kesäolympialaisissa USA:ssa vuonna 1996. Naisen ura lähti jyrkkään laskuun vuonna 1997, kun Wedlund alkoi kärsiä lukuisista loukkaantumisista sekä taisteli edelleen anoreksiaa vastaan, joka oli vaivannut häntä jo 1980-luvulta alkaen. Wedlund lopetti uransa lopulta vuonna 2003.

Wedlund oli rakastettu hahmo Ruotsin yleisurheilupiireissä ja entinen kilpasisko Kajsa Bergqvist muistelikin naista lämmöllä Aftonbladetin kuolinuutisessa.

– Hänestä muistetaan ehkä parhaiten fantastinen kausi 1995 ja siitä seuranneet asiat. Vuoden 1995 MM-kisat olivat ensimmäiset sekä minulle että hänelle ja hän todella oli koko Ruotsin Sara.

– Kun olin 12-13-vuotias, juoksimme muutaman kisan toisiamme vastaan ja huomasin jo aikaisin, että hän on suuri juoksijalahjakkuus ja se nousi esiin todella myöhään, Bergqvist muistelee.

PitbullSPINS.com tarjoaa: 21 ilmaiskierrosta ilman talletusta

  • Lunasta pelkällä rekisteröitymisellä 21 ilmaiskierrosta 21 Casinolle!
  • Ensimmäisestä talletuksesta jopa 121% bonus 300€ asti

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu