Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

MTV: Moni taho moittii pyöräilyn Tour de Francea liian vaaralliseksi

Tour de France kolari ma
AOP

Tämän vuoden Tour de France -kilpailussa on nähty jo useita pahoja kolareita ja niistä johtuneita keskeytyksiä. Vaikka ensimmäinen iso joukkokolari olikin katsojan aiheuttama, moni osallistujataho on nyt huomauttanut, että kokonaisuutena Tourin turvallisuustilanne on kaukana optimaalisesta.

Brittitoimittaja David Walsh, joka on kirjoittanut juttuja Tour de Francesta jo vuodesta 1982, kirjoitti The Timesin kolumnissaan, että tämänlaista Touria ei ole nähty aikoihin.

– Mitä järkyttäviin kolareihin tulee, ensimmäiset kolme päivää tässä kisassa ovat olleet pahimmat kolme perättäistä päivää Tourissa miesmuistiin. On selvää, että Tourista on tullut liian vaarallinen, ja vain hyvä onni on estänyt pyöräilijöitä loukkaantumasta vakavammin, Walsh kritisoi.

FDJ-tallin päällikkö Marc Madiot yhtyy kritiikkiin ja toteaa myös, että vaaratilanteilla on negatiivinen vaikutus myös lajin imagoon.

– Tänä iltana en halua, että lapsestani tulisi ammattilaispyöräilijä, eikä vaimoni halua lapsemme ajavan kilpaa pyörällä, eivätkä monet perheet halua lastensa polkevan pyörällä tänään nähdyn jälkeen.

– Olemme puhuneet tästä jo vuosia, mutta nyt on löydettävä ratkaisuja. Emme voi jatkaa näin, tämä ei ole enää kilpapyöräilyä. Mutka 150 metriä ennen maalia. Missä kunnossa Caleb Ewan on? Entä muut? Meidän on muutettava asioita, meidän on pystyttävä sanomaan, ettei tämä toimi enää, Madiot puhisi.

Madiot kritisoi myös monien tallien nykyisin käyttämiä korvanappeja, joista kilpailijoille jaetaan ohjeita.

– Ehkä korvanapeista on luovuttava, ehkä on tehtävä paljon asioita. Mutta se on tehtävä. Jos emme muuta mitään, meillä on kuolemia käsissämme.

Uutistoimisto Reuters haastatteli nimettömänä pysyttelevää useita ympäriajoja järjestänyttä urheilujohtajaa. Hänellä oli hyvin jyrkkä mielipide asioiden tilasta, varsinkin maanantaina nähdyn kolaroinnin suhteen.

– On uskomatonta lähettää polkijat tuollaisille teille viimeisen 20 kilometrin aikana. Se on sirkusta. Selvästikään he eivät välitä ajajien terveydestä, urheilujohtaja tykitti.

Lähde: MTV

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut