Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Matteo Berrettini Wimbledonin finaaliin

Matteo Berrettini Wimbledonin finaaliin.
AOP

Tenniksen kauden kolmannen Grand Slam turnauksen toinen finalisti on selvillä ja hän on italialainen Matteo Berrettini. Berrettini teki italialaista tennishistoriaa olemalla maan ensimmäinen mies pelaaja Wimbledonin loppuottelussa.

Berrettini kaatoi yli kahden ja puolen tunnin ottelussa puolalaisen Hubert Hurkazcin erin 3-1 (6-3, 6-0, 6-7, 6-4). Hurkacz kaatoi matkalla välieriin muun muassa maailmanlistan kakkosen Daniil Medvedevin sekä lajilegenda Roger Federerin.

Berrettini oli ottelussa todella vahva. Hurjan ykkössyötön ja kämmenlyönnin omaava maailmanlistan yhdeksäs piti ottelussa jokaisen syöttönsä ja antoi puolalaiselle vain kaksi murtopalloa koko ottelussa.

Italialaisen ykkössyöttöprosentti oli 63 ja Berrettini voitti 86 prosenttia kaikista ykkössyötöistään.

Puolalaisen ykkössyöttöprosentti oli 57 ja Hurkacz voitti vain 68 prosenttia kaikista ykkösistään.

Ottelussa mentiin ensimmäisen erän osalta tasatahtia aina seitsemänteen peliin asti, jolloin Berrettini otti ottelun ensimmäisen murtonsa. Italialainen meni syötönpidon myötä erässä 5-3 -johtoon ja mursi uudestaan puolalaisen syötön voittaen avauserän tyylikkäästi 6-3 -lukemin.

Toisessa erässä Hurkaczin murheet syöttöruudussa jatkuivat, sillä hän menetti jokaisen syöttönsä eikä saanut edes yhtä ainutta pelipalloa pitääkseen syöttöään. Vastaavasti puolalainen sai erässä ottelun toisen murtopallonsa, mutta ei onnistunut sitä 4-0 -tilanteessa käyttämään.

Berrettinin otettua 11 peliä putkeen piti Hurkacz kolmannen erän alkuun syöttönsä ja tilanne näytti hieman paremmalta puolalaisen näkövinkkelistä. Erässä edettiin nopeilla pidoilla aina tiebreakiin asti, jossa Hurkacz oli parempi lukemin 7-3 menettäen vain yhden viidestä syötöstään.

Neljännen erän alussa Hurkacz menetti heti syöttönsä eikä paluuta enää ollut. Berrettini kaasutteli tasaisen varmalla suorittamisella 6-4 -erävoittoon, joka sinetöi ottelun italialaisen nimiin.

Sunnuntaina pelattavassa finaalissa Berrettini kohtaa joko Serbian Novak Djokovicin tai Kanadan Denis Shapovalovin.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Tennis