Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Tennis

Novak Djokovicilla mahdollisuus jatkaa unelman tavoittelua

Novak Djokovic
AOP

Maailmanlistan kärkinimi miestenniksessä eli Serbian Novak Djokovic tavoittelee sunnuntaina uransa kymmenennen Grand Slamin voittoa, kun neljältä alkavassa finaalissa Wimbledonin nurmilla vastaanasettuu Italian Matteo Berrettini.

Djokovic on urallaan voittanut 19 Grand Slam titteliä. Paras paikka Djokovicille on ollut vuoden alun Australian avoin tennisturnaus, jonka mestaruuden serbialainen on voittanut yhdeksän kertaa ja tällä hetkellä on menossa kolmen vuoden mittainen voittoputki. Wimbledonin maailman yksi kautta aikain parhaista on voittanut ennen sunnuntaita viisi kertaa ja kahdella edellisellä kerralla, kun turnaus on pelattu vuosina 2018 sekä 2019.

US Open on Ranskan avointen kanssa ollut hankala Grand Slam turnaus serbialaiselle, sillä New Yorkin nopeilla kentillä mestaruus on tullut vain kolmesti ja Pariisissa voitto on irronnut vain kaksi kertaa. Ranskan avoimissa toki Djokovic on toinen kahdesta pelaajasta, joka on onnistunut Rafael Nadalin tämän pelatessa kaatamaan.

Tällä hetkellä Djokovic on hallitseva mestari niin Australiasta kuin Ranskastakin. Mikäli serbialainen hoitaa vielä Wimbledonin finaalin nimiinsä, niin Djokovicilla on mahdollisuus US Open voittamalla tehdä “Grand Slam”, eli voittaa kalenterivuoden aikana kaikki neljä Grand Slam turnausta.

Miesten kaksinpelissä tämä on onnistunut vain kolmesti, kun vuonna 1938 Yhdysvaltojen Don Budge voitti kaikki neljä Grand Slamia sekä australialaislegenda Rod Laver kahdesti. Ensin vuonna 1962 Laver teki saman tempun ja uudestaan vuonna 1969.

Naisten tenniksessä sama temppu on tehty myös kolme kertaa. Tässä on onnistunut Maureen Connolly 1953, Margaret Court 1970 ja Steffi Graf tuoreimpana 1988.

Djokovicilla on myös mahdollisuus ottaa himoittu olympiakulta tililleen, sillä hän päättää osallistua Tokion olympialaisiin heinä-elokuun vaihteessa ja tavoitella olympiakultaa monen muun vetäydyttyä kisasta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Tennis