Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Silja Kosonen huimassa lyönnissä nuorten EM-kisoissa

Silja Kosonen hurjassa kunnossa
AOP

Someron Esaa edustava Silja Kosonen on pitelemättömässä lyönnissä alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa Tallinnassa. Perjantai-aamun karsinnassa Kosonen heitti nuorten EM- kisojen uudeksi kisaennätykseksi 68,75. Naisten karsintaraja finaaliin oli tasan 63 metriä, joten Kososen heitto vei hänet finaaliin lähes kuuden metrin marginaalilla.

– Halusin helpon heiton ja varman tuloksen ja heitto tuntui helpolta, Kosonen totesi SUL:n tiedotteessa

Kosonen on kisojen ehdoton ennakkosuosikki. Karsinnassa tullut kisaennätys on Kososelle tämän kauden tasoon nähden varsin maltillinen tulos. Kosonen heitti aikaisin maaliskuussa lumen keskellä uuden Suomen ennätyksen 72,44. Myöhemmin kesän mittaan Kosonen on parantanut entisestään. Kesäkuun lopussa Kosonen paransi nimissään ollut SE:tä 99 senttiä tulokseen 73,43. Ennätystulos rikkoi myös olympialaisten tulosrajan. Tulos oli samalla myös alle 19 vuotiaiden maailmanennätys. Karsinnassa nähty heitto on siis vielä lähes 5 metriä hänen ennätystään lyhyempi.

Vaikkakin Kosonen on finaalin suurin mestarisuosikki, ei hän kuitenkaan pidä voittoaan mitenkään varmana.

-Voitto on mahdollinen, mutta varmana voittajana en finaalin todellakaan lähde. Ranskan Rose Loga on todella kova ja aina joku voi yllättää. Varsinkin, kun kyse on nuorista, se piikkiheitto voi tulla milloin vaan, Kosonen sanoi.

Naisten moukarifinaali käydään lauantaina ja jää nähtäväksi mihin tulokseen nuori suomalainen tuolloin yltää.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu