Seuraa meitä:

Yleisurheilu

Suomella hurja päivä Tallinnan EM-kisoissa! Mononen EM- kultaan, Ruokankaalle hopeaa

Ilona Mononen juoksi kultaa.
AOP

Suomalaisilla yleisurheilijoilla lauantai oli yhtä mitalisadetta alle 20-vuotiaitten EM-kisoissa Tallinnassa. Eilisessä karsinnassa naisten moukarin kisaennätyksen tehnyt Silja Kosonen paransi finaalissa kisaennätystä edelleen ja otti kultaa, kuten aiemmin kerroimme.

Toinenkin suomalaisvoittaja EM-kisojen lauantaihin saatiin, kun Ilona Mononen teki oman ennätyksensä 3000 metrin matkalla ja vei kultaa. Monosen aika 9.15,66 on kauden kotimainen kärkitulos. 17-vuotias Lahden Ahkeraa edustava Mononen vei kultaa noin sekunnin erolla ennen Tanskan Sofia Thøgersenia (9.16,43) ja Norjan Ina Halle Haugenia (9.16,47). Monosen aiempi ennätys oli 9.17,24, joten ennätys parani vajaat kaksi sekuntia.

– Mestaruus ei tuntunut ollenkaan todelliselta. En usko tätä vielä. Vaikka tiesin, että minulla on mahdollisuudet, mutta kyllä se silti on niin epätodellista, ettei loppusuoralla kukaan tullut ohi, Mononen kertoi Yle:lle

Mononen ratkaisu juoksun pitkällä kirillä. Noin 500-600 metriä ennen maalia hän nosti vauhtiaan ja viimeisen ratkaisun hän teki, kun noin 200 metriä oli jäljellä.

Myös miesten puolelta suomi sai alle 20-vuotiaiden ensimmäisen mitalinsa, kun keihäänheittäjä Onni Ruokangas heitti hopealle tuloksella 73,06. Tulos oli samalla Ruokankaan, 17, ennätystulos. Kisan voitti ylivoimaisesti ukrainalainen Artur Felner tuloksella 78,41.

Kososen, Monosen ja Ruokankaan mitalien myötä Suomi on nyt saavuttanut alle 20-vuotiaiden kisoista 4 mitalia, kun perjantaina Saga Vanninnen otti kultaa 7- ottelussa.

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Pussit mainos pieni

Mainos

Gorilla Pieni

Lisää aiheesta Yleisurheilu