Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Yleisurheilu

Suomeen jälleen nuorten keihäsmitali – “Tästä olen unelmoinut”

Anni-Linnea Alanen heitti pronssia alle 20-vuotiaiden EM-kisoissa
AOP

Alle 20-vuotiaiden EM-kisojen päätöspäivänä suomalaiset yleisurheilijat nappasivat kotiin viemisiksi mitalin ja kaksi pistesijaa. Mitalista vastasi Anni-Linnea Alanen, joka saavutti pronssia keihäänheitossa. Juho Alasaari sijoittui neljänneksi seiväshypyssä ja Ville Toivonen viidenneksi kymmenottelussa uudella ennätystuloksellaan.

Vasta 18-vuotias Alanen kuului keihäskisan mitalisuosikkeihin, ja Vaasan Vasaman keihäänheittäjä lunasti odotukset. Alasen paras heitto kantoi 54,80 ja se syntyi neljännellä heittokierroksella. Tulos jäi kuitenkin useamman metrin Alasen ennätyksestä, joka on 59,52. Se on sekä alle 20- että alle 23-vuotiaiden Suomen ennätys.

– Ei tullut sitä heittoa, mitä halusin, mutta tällaisissa kisoissa taistellaan sijoituksista. Se tuli mitä lähdettiin hakemaan, Alanen kommentoi ensimmäistä arvokisamitaliaan Urheiluliiton tiedotteessa.

Naisten keihäskisan vei Kreikan Elina Tzengko tuloksella 61,18. Hopeaa voitti Serbian Adriana Világos tuloksella 60,44.

Lähellä mitalia oli myös korkeushyppääjä Juho Alasaari, joka sijoittui kisassa neljänneksi. Alasaari jätti hieman uhkarohkeasti korkeuksia hyppäämättä ja tavoitteli siten parempaa sarjaa.

Alasaaren tulokseksi jäi 534, jonka Laihian Lujan nuori lupaus ylitti komeasti ensimmäisellään. Sen jälkeen rima nostettiin ensin korkeuteen 539 ja sitten 544, mutta Alasaari tiputti niistä yhteensä kolme yritystä. Viimeinen yritys korkeudesta 544 oli kuitenkin lupaava. Se on Alasaarelle ennätyskorkeus.

Mitali oli todella lähellä ja Alasaaren taktiikka oli jo toimia, mutta pronssia napannut Ukrainan Oleksandr Onurfiyev venyi varsinaiseen huippusuoritukseen. Ukrainalainen paransi ennätystään jopa 14 senttiä. Kisan voiton vei Ranskan Anthony Ammirati tuloksella 564 ja hopeaa otti Valko-Venäjän Matvei Volkov tuloksella 544.

Päivän suomalaisonnistujiin kuuluu myös kymmenottelija Ville Toivonen, joka venyi omaan ennätykseensä ja kisan viidenteen sijaan. Toivosen ennätys parani 82 pisteellä ja tulokseksi kirjattiin 7464. Toivonen oli omasta mielestään kuitenkin paremmassa ennätyskunnossa.

– Oli ihan hyvä kunto. Olisin pystynyt parantamaan ihan joka lajissa, mutta se ei nyt vaan sitten näkynyt joka kerta tuloksessa. Jäi sellainen fiilis, että olisi voinut olla vähän paremmin mitalitaistelussa mukana, Toivonen sanoi Urheiluliiton tiedotteessa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Yleisurheilu