Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Lentopallo

Elina Tiainen lähtee nostamaan sastamalalaista lentopalloa uudelle tasolle

VaLePa lentopallo
AOP

Lentopallon Mestaruusliigassa pelaava sastamalalainen VaLePa julkisti maanantaina uuden toimitusjohtajansa. Elina Tiainen tulee vetämään uutta perustettavaa VaLePa Oy:tä.

41-vuotias Elina Tiainen tulee kehittämään VaLePa Oy:n liiketoimintaa ja luomaan uutta sekä vahvistamaan vanhaa toimintaa. Tiainen asuu itse myös Sastamalassa, mutta tulee täysin lentopallopiirien ulkopuolelta.

– Tulen ihan lajin ulkopuolelta, mutta olen tehnyt työurani useammalla toimialalla lähtien kaupan alalta metalliteollisuuteen ja julkisiin hankintoihin. Viimeksi olin mainostoimistossa. Kaikilla näillä on yhteinen nimittäjä ja se on asiakkaat, myynti ja markkinointi. Olen tehnyt niissä tehtävissä nyt parikymmentä vuotta töitä, Tiainen kertoo.

VaLePa saa siis riveihinsä kovan tason ammattilaisen. Matkassa oli myös ripaus onnea.

– Tänne ajautumiseni on hyvien ajoitusten summa. Olin päässyt hyvään vaiheeseen projektieni kanssa edellisellä työnantajallani ja sitten tuli kyselyä, että olisi tällaista mielenkiintoista projektia tiedossa, olisinko kiinnostunut. Siinä juttelimme ja ajatukset menivät yksiin, niin helppo siihen oli sitten sanoa, että selvä, lähdetään katsomaan.

Tiainen näkee, että hänen lajin ulkopuolisuutensa on omalla tavallaan myös vahvuus. VaLePa Ry:n nykyinen toiminnanjohtaja Hanna Arve-Talvitie jatkaa osakeyhtiössäkin Tiaisen työparina nimikkeellä urheilu- ja tapahtumajohtaja.

– Hanna on niin rautainen ammattilainen, että kyllä minulla on hyvä mieli tulla vahvistamaan hänenkin tekemistään. Tässä tuli vain erilaisia hartioita hoitamaan asioita lisää. Ihan tarkoituksellisesti en ota kantaa joukkueen asioihin tässä vaiheessa, kun en sitä vielä tunne riittävästi, enkä myöskään avaa vielä, minkälaisia suunnitelmia minulla on, koska haluan keskustella ensin niistä oman porukkamme kanssa.

– Olen nyt vasta kesälomalla ja siirtymävaiheessa, elokuussa päästään vasta tositoimiin. Tämä on ihan hyvä, kun voi keskittyä tyhjentämään päänsä vanhoista hommista ja samalla kivasti orientoi itseään tulevaan. Olen Hannan tavannut jo ja varmasti loman aikana vielä juttelen ihmisten kanssa. Otan ihan tietoisesti sellaisen hengähdystauon tähän kohtaan, Tiainen kertoo lähiaikojen suunnitelmista.

Osakeyhtiö on uudehko asia lentopallossa

Suomen lentopallopiireissä osakeyhtiömuodossa toimivia seuroja ei ole vielä liiemmälti. Tiaisen mukaan siirtymistä osakeyhtiöiden suuntaan on jo kuitenkin nähty.

– Savo-Volley tuli viime vuonna osakeyhtiöasialla ulos ja muitakin on tulossa. Se luo erilaista pohjaa siihen kehittää sitä liiketoiminnallista puolta. Saadaan erilaisia tulovirtoja, että ei olla ihan yhden kortin varassa, Tiainen kertoo.

Vaikka VaLePassa siirrytäänkin osakeyhtiömuotoon, junioripuoli eriytetään JunnuValepa Ry:n alle. Yhteishengen ja talkootyön arvoa ei tietenkään unohdeta, vaan yhdessä tekeminen ja yhteen hiileen puhaltaminen ovat edelleen arvossaan.

– Se, mikä meille on hirveä tärkeää, on se, että se ei millään tavalla vähennä sitä talkoohengen ja yhdessä tekemisen määrää. Osakeyhtiö on osakeyhtiö, se on vain erilainen muoto. Ihan yhtä lailla valepalaisia tarvitaan jatkossa ja he ovat meille yksi ihan ehdottomia voimavaroja. Jos ei ole voimia ja ei ole kannattajia, niin ei ole joukkuettakaan, Tiainen painottaa.

– JunnuValepa on ihan yhtä lailla tärkeä juttu, koska siellä kasvavat meidän tulevaisuuden lahjakkuutemme. Meidän ympäristössämme on myös upeata, että meillä on tarjota se polku päästä pääsarjaan. Tässä on mielestäni hyvin paljon järkeä ja siksikin kiinnostuin, tähän on hienoa lähteä mukaan ja antaa oma panos ja osaaminen käyttöön, hän toteaa junoreista.

VaLePa ja Sastamala tunnetaan vahvasta paikallistunteestaan. Se on voimavara, josta Tiainenkin aikoo ammentaa ja jolla niin tuttuja kuin uusiakin naamoja aiotaan houkutella mukaan toimintaan ja katsomoihin.

– VaLePassa on upeaa se, että kun on monta mestaruutta jo takana, se tuo joukkuetta kiinnostavana ihan isommassakin mittakaavassa, myös muillakin alueilla kuin ihan tässä tällä seudulla. Se on hyvä ja myös se, että olemme Euroopan Champions Leaguessa mukana.

– Nämä ovat sellaisia vahvuuksia, minkä varassa on hyvä lähteä miettimään, mitä kaikkea voidaan tehdä ja miten saadaan ylipäätään lentopallokiinnostusta kasvamaan tässä valtakunnassa. Se on todella hieno laji ja myös helposti ymmärrettävä, vaikka ei muuten olisikaan seurannut lajia niin paljon, niin pääsee nopeasti mukaan ja pelit ovat kiinnostavia, kun niissä koko ajan tapahtuu ja peli etenee nopeasti.

Millainen ihminen on uusi toimitusjohtaja?

Tiainen aikoo ottaa heinäkuun loppuun saakka täysin loma-asenteella. Lisää vipinää elämään tuo myös uusi koiranpentu.

– Pääsen tuoreilla aivoilla ja hyvällä energialla sitten töihin. Meille tulee vielä lagotto romagnolon pentu tässä, se oli hyvä ajoituksellinen sattuma myös, pennut sattuivat syntymään oikeaan hetkeen tähän lomalle, eikä siihen elokuun alkuun. Meillä on ollut perheessä koira ja samaten puolisollani. Koirat ovat parasta, mitä voi olla. Koirat ovat aina iloisia, kun tulee kotiin, Tiainen iloitsee.

Vaikkei Tiaisella olekaan lentopallokokemusta, urheilu ja liikunta ovat lähellä hänen sydäntään.

– Pelasin nuoruudessani golfia harrastajajuniori-tasolla, mutta täysin harrastuksena. Nykyään omat lajini ovat pyöräily. juoksu ja golf.

Lentopallo on tullut Sastamalassa asumisen aikana hyvin tutuksi.

– Lentopalloa ja VaLePaa olen seurannut siitä lähtien, kun muutimme Sastamalaan 2000-luvun alussa. Kun muutimme tähän kaupunkiin, niin mietimme, että mikä täällä on se juttu. Se tuli hyvin nopeasti selville. Olemme sitten joka kausi käyneet katsomassa VaLePan pelejä.

– Se siinä on ollut yksi viehätys juuri, että täällä valepalaisuus on tosi voimakasta. Se on hieno ja intohimoinen asia. Se kipinä, senkin puolesta on todella ihanaa mennä tuollaiseen hommaan mukaan, missä on se sellainen ihan aito intohimo, Tiainen kehuu.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Lentopallo