Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Tokion olympialaiset todellisissa ongelmissa päivä ennen kisojen alkua – Jopa peruminen edelleen mahdollista

Toshirō Mutō järjestelykomitean päällikkö Tokion kesäolympialaiset
AOP

Tokion kesäolympialaisten järjestelykomitean päällikkö Toshirō Mutō totesi tiistaisessa tiedotustilaisuudessa, että kaikki skenaariot ovat kisojen suhteen edelleen mahdollisia.

Tokion kesäolympialaisten järjestelykomitean päällikkö Toshirō Mutō ei sulkenut pois olympialaisten peruuttamista, jos korona-tapaukset lisääntyisivät, sillä yhä useammalla urheilijalla on ollut positiivinen korona-näyte ja sponsorit peruvat suunnitelmiaan osallistua perjantain avajaisiin.

– Jatkamme keskusteluja, jos tapauksissa tapahtuu piikki. Olemme sopineet, että koronavirustilanteen perusteella kutsumme uudelleen viiden osapuolen neuvottelut. Tässä vaiheessa koronavirustapaukset voivat nousta tai laskea, joten mietimme, mitä meidän pitäisi tehdä, kun tilanne niin vaatii, Mutō kertoi.

Japanissa on 71 koronainfektiotapausta kisoihin akkreditoitujen joukossa. jotka on hyväksytty peleihin 1. heinäkuuta jälkeen, jolloin monet urheilijat ja virkamiehet alkoivat saapua, järjestäjät sanoivat tiistaina.

Japanissa, jonka rokotusohjelma on jäänyt jälkeen useimpien muiden kehittyneiden maiden vastaavasta, on kirjattu yli 840 000 tapausta ja 15 055 kuolemantapausta. Kisojen isäntäkaupungissa Tokiossa on käynnissä uusi aalto, ja tiistaina kirjattiin 1377 tapausta.

Järjestelykomitean puheenjohtajana toimiva Seiko Hashimoto sanoi, että Japanin väestön rauhoittamiseksi käyttöön otetut turvatoimet eivät välttämättä ole tehneet niin, ja että hän oli tietoinen siitä, että kansan tuki kisoille on vähentynyt.

– Haluan todella pyytää sydämeltään anteeksi turhautumisen ja huolen lisääntymistä, joita yleisö on tuntenut olympialaisissa, Hashimoto totesi.

Lisää koronatartuntoja, kohu avajaisten esiintyjästä sekä ostereita kisapaikalla

Kaksi Meksikon olympialaisten baseball-joukkueen jäsenen koronatesti osoittautui positiiviseksi joukkuehotellissa ennen lähtöään Tokioon, maan baseball-liitto ilmoitti tiistaina. Héctor Velázquez ja Sammy Solís, jotka saivat positiivisen tulokset sunnuntaina, on eristetty, samoin kuin kaikki joukkueen jäsenet, jotka odottavat uusien testien tuloksia.

Kisojen avajaisiin musiikin säveltänyt japanilainen Keigo Oyamada on eronnut tehtävästään. Hän kertoi eroamisen syyksi vuonna 1994 antamansa haastattelun, jossa hän kertoi kiusanneensa julmalla tavalla kehitysvammaista luokkakaveriaan. Hän pyysi myöhemmin anteeksi käytöstään.

Oyamada, taiteilijanimeltään Cornelius, auttaa Tokion olympialaisten järjestelykomitean mukaan avajaisten tuottamisen kanssa, mutta hänellä ei ole enää virallista roolia organisaatiossa.

Viimeisimmän mutkan Tokion kisajärjestelyihin ovat tuoneet olympialaisten soutuun ja melontaan tarkoitetun Sea Forest Waterwayn kisasuoristuspaikalle ilmestyneet osterit. Osterit ovat vallanneet Tokion rannoilla lautat, jotka on kyhätty vähentämään aallokkoa kisapaikalla.

BBC:n mukaan lauttoihin kiinnittyneet osterit ovat aiheuttaneet noin miljoonan euron ylimääräiset korjauskustannukset. Osterien takia järjestäjät ovat joutuneet siivoamaan kisakalustoa 5,6 kilometrin alueelta. Simpukoita on poistettu jopa 14 tonnin edestä.

Edit klo 19.18: Lisätty kaksi viimeistä kappaletta.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut