Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Ari-Pekka Liukkonen ja Satu Mäkelä-Nummela Suomen lipunkantajat Tokion olympialaisten avajaisissa

Ari-Pekka Liukkonen ui EM-kullalle
AOP

Tokion kesäolympialaisten avajaiset nähdään Suomen aikaa perjantaina iltapäivällä. Avajaiskulkueessa nähdään poikkeuksellisesti kaksi lipunkantajaa per maa ja Suomelta kunnian saivat tällä kertaa Ari-Pekka Liukkonen ja Satu Mäkelä-Nummela.

Suomen olympiajoukkueen johtaja Mika Lehtimäki perusteli Olympiakomitean tiedotteessa kantajavalintoja.

– Suomen lipun kantaminen olympialaisten avajaisissa on urheilijoiden keskuudessa arvostettu tehtävä, jolla on pitkä traditio. Halusimme valita tehtävään urheilijat, joilla on pitkäkestoinen ja kunnioitettava ura kansainvälisellä huipulla, ja jotka ovat myös joukkueen sisällä vahvoja persoonia. Näillä kriteereillä Satu Mäkelä-Nummela ja Ari-Pekka Liukkonen ovat erinomainen valinta lipunkantajien rooleihin.

Vuoden 2008 olympiavoittaja trap-ampuja Mäkelä-Nummela osallistuu Tokiossa neljänsiin olympialaisiinsa. Lipunkantajan tehtävä saa kokeneenkin kisakävijän liikuttumaan.

– Kiitollisena ja mielelläni otin tehtävän vastaan, kun joukkueen johto sitä minulle tarjosi. Lipun kantaminen on erittäin arvokas tehtävä olympialaisissa, se on kunnia-asia meille molemmille. Kannamme lippua vastuullisesti, ryhdikkäästi ja ylpeinä siitä, että saamme johdattaa Pohjoisen tähdet stadionille ja kisoihin, Mäkelä-Nummela kertoi.

Vapaauinnin tuore Euroopan mestari ja kolminkertainen olympiakävijä Liukkonen on samoilla linjoilla.

– Lipunkantajan rooli on tehtävä, joka tarjoutuu vain harvoille. On kunnia jatkaa yli 100-vuotiasta perinnettä ja kantaa lippuamme nyt, kun avajaisia päästään poikkeuksellisen pitkän odottelun jälkeen viimein viettämään, Liukkonen sanoi.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut