Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Antti Vikström avasi Suomen olympiaurakan jousiammunnalla – Karsinnassa riitti käänteitä

Antti Vikström jousiammunta
Kansainvälinen jousiammuntaliitto WAF

Jousiampuja Antti Vikström korkkasi Suomen Tokion kesäolympialaisurakan. Olympiakisojen ensikertalainen on kokenut arvokisakävijä, joten paineet pysyivät hallussa vaikeuksista huolimatta.

Antti Vikström kertoi, ettei kantanut stressiä alkukilpailusta.

– En jännittänyt alkukisaa sen kummemmin kuin mitään muutakaan arvokisaa, siinä ei ollut mitään ihmeellistä. Kisa ammuttiin nopealla tahdilla, kun siinä ei ammuttu kahdessa vuorossa, se oli aika nopeatempoinen kisa. Ikimuistoinen myös totta kai, mies kertasi.

Tokion kisa-areenalla oli todella haastavat olosuhteet ja naisten alkukilpailussa Venäjän Svetlana Gomboeva tuupertuikin maahan kuumuuden seurauksena. Vikströmillä ei vastaavia ongelmia ollut.

– Kuuma keli oli ja todella nopeatempoinen kisa, kun ei ammuttu kahdessa vuorossa, kuten yleensä, vaan yhdessä vuorossa. Heti kun oltiin ammuttu, haettiin nuolia ja sitten ammuttiin taas lisää. Ei ehtinyt sarjojen välillä levätä tai palautua, kuten yleensä kansainvälisissä kisoissa. Koetin aina väleissä hörpätä vettä ja pyyhkeä hikeä ennen kuin lähdettiin tauluille hakemaan nuolia.

Vikströmillä kävi jo edellispäivänä huonoa tuuria, kun miehen ykkösjousi hajosi harjoituksissa, mutta epäonni kolkutti ovella kisassakin. Temppuileva tähtäin vaikeutti ampumista ja varsinkin toinen ammuntakierros meni aivan plörinäksi.

– Jousen alalapa hajosi eilisten virallisten harjoitusten loppupuolella. Niin voi käydä ja noita minunkin käytössäni olevia lapoja on hajonnut tällä kaudella, se ei ihan valtava yllätys ollut. Minulla ei itselläni ole koskaan ennen hajonnut, siinä mielessä se oli aika poikkeavaa.

Suomen valmentaja sai korjattua tähtäimen tauolla ja jälkimmäinen puolisko sujuikin mallikkaasti.

– Minulla oli varajousi ja varavälineet siinä mukana, niin ei siinä sen kummempaa. Mutta sitten kisan alussa tähtäin alkoi löystyä. Millipelistä kun puhutaan pitkällä matkalla, niin se kyllä vaikuttaa reippaasti tulokseen. Tähtäin löystyi vielä uudestaan avauspuolikkaan aikana. Menetin siinä kyllä pisteitä. Ammunta sinällään oli hyvää. Vähän harmittaa, mutta toki oli omat välineet, että sikäli oli itsestäni kiinni.

– Seuraavalle puolikkaalle valmentaja varmisti jokaisen kuuden nuolen jälkeen, että tähtäin on pysynyt kiinni. Siten pääsin normaaliin omaan ammuntaani ja normaaleihin pisteisiini. Toisella puolikkaalla olinkin kisan 12. paras. 45. olin kuitenkin loppupisteissä, Vikström kertasi jännittäviä käänteitä.

Kaikki on avoinna seuraavilla kierroksilla

Jousiammunta jatkuu heti lauantaina, mutta Vikströmin seuraava ottelu on vasta keskiviikkona.

– Ensin ammutaan sekapari- ja joukkueotteluita, niissä ei Suomella ole edustusta. Minulla alkaa keskiviikkoaamuna yksilöottelut, vastaan tulee 20. sijoittunut Khairul Anuar Mohamad Malesiasta. Ammumme ottelun ja sen voittaja menee jatkoon ja häviäjän kisat loppuvat siihen.

Valmennusjohdolta tuli positiivisia tunnelmia seuraavan vastustajan suhteen.

– Valmentaja oli siitä tyytyväinen, että ei heti tule top kymmenestä seuraavaa vastustajaa, koska siellä ovat kovat nimet hänen mukaansa. Muut ovat todella tasaväkisiä, kuka vain voi voittaa. Hyvä, että lopussa tuli pisteitä ja pystyin nostamaan sijoituksia.

Vikström lähtee jatkoa kohti positiivisin mielin.

– Ihan hyvillä mielellä menen yksilöotteluihin, en lähde niitä mitenkään stressaamaan. Ihan voitettavissa ovat kyllä.

Liian tiukkaa ohjelmaa Vikström ei itselleen kuitenkaan rakenna.

– Harjoittelen todennäköisesti otteluampumista vielä lisää. Nyt kun otteluni on aamulla, niin aamusella menemme varmastikin ampumaan. Muita suunnitelmia ei ole vielä tässä tehty. Täällä kisakylässä on pakko pysyä, niin suuria suunnitelmia ei voikaan tehdä.

– Suomessa kun olen harjoitellut, niin pääsääntöisesti olen harjoitellut aamuisin. Toki olen iltaisinkin ampunut, niin ei se siinä. Siinä mielessä aamu on hyvä, mies totesi tyytyväisenä aamukisaan valmistautumista.

Miesten alkukilpailun kärkikolmikon muodostivat Etelä-Korean Je Deok Kim, USA:n Brady Ellison ja Etelä-Korean Jin-hyek Oh. Kärkipää oli tiukka, sillä kärkinelikko mahtui kahdeksan pisteen sisään.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut