Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Suomen golf-miehillä mutkia olympiamatkassa – Bägit hukassa ja taifuunin uhka ilmassa

Kalle Samooja golf
AOP

Suomen miesten golf-joukkueen Tokion olympialaisissa muodostavat Kalle Samooja ja Sami Välimäki. Miehet matkasivat Tokioon suoraan Lontoosta ja kummankin mailat jäivät Iso-Britanniaan.

Golf-joukkueen muodostavat Sami Välimäki ja hänen caddiensa Väinö Viitaharju sekä Kalle Samooja ja hänen caddiensa Daniel Mulvey ovat kaikesta huolimatta hyvällä tuulella Tokiossa. Varusteiden pitäisi saapua myöhemmin maanantaina.

– Tänään myöhään illalla pitäisi viimeisimmän tiedon mukaan saapua hotellille. Onneksi harvemmin kamat jäävät tulematta, mutta omalla kohdalla tämä oli nyt jo toinen kisa putkeen. Eihän näille itse mitään voi, Samooja pyöritteli tilannetta.

Sekä Samooja että Välimäki pääsivät kiertämään Kasumigaseki Golf Clubin kenttää lainavarusteilla jo saavuttuaan ja kentän yleisilme alkaa olla hallussa. Pinnat ja puitteet kentällä ovat varmasti virheettömät, sillä sillä ei ole pelattu huhtikuun jälkeen.

– Mukana on muutama vähän pidempi väylä. Tiiltä täytyy olla vahva, sillä raffit ovat pitkät. Griinit ovat isot, muodokkaat ja todella hyvät. Olosuhteita ei voi moittia, Samooja kehuu olosuhteita.

Välimäki yhtyy joukkuetoverinsa näkemykseen. Seuraavat päivät Välimäki aikoo kuitenkin keskittyä lähipelin hiomiseen ja totuttautua erilaiseen nurmilaatuun. Lämpötilaa Tokiossa hän pitää kohtuullisena eikä erityisen haastavana, vaikka energiatasoihin täytyykin kiinnittää normaalia enemmän huomiota.

– Väyliin on osuttava, jotta voi hallita palloa lähestymisissä. Myös par 3 -väylät on vähän tavallista pidempiä, hän toteaa.

Suomen joukkueen valmentaja Timo Karvinen toteaa, että Japania lähestyvä taifuuni saattaa sotkea tilanteita kunnolla. Siksi hyvä ennakkovalmistautuminen onkin tärkeää.

– Valmentajien tapaamisessa tänään varoiteltiin, että sateisia kierroksia on edessä. Griinien imukyky on vähän arvoitus. Raffien kastuminen alleviivaa entisestään väyliin osumisen tärkeyttä, hän toteaa.

– Tärkeintä on nyt saada omat välineet alle. Päivät ennen kisaa menevät kenttään tutustuessa, kyllä työt on tehty jo ennen tänne tuloa, mies päättää.

Molemmat miehet ovat sanojensa mukaan hyvässä pelivireessä, ja odottavat innolla tositoimiin pääsyä. Olympialaisten ensikertalaisille olympiarenkaiden näkeminen ympärillä ei vielä ole nostanut jännitystä, mutta joka kerta Suomi-paidan päälle pukeminen on kunnia.

– Totta kai joka viikko Tourilla edustamme samalla Suomea, vaikkei lippuja samalla tavalla näkyisikään. On tässä kuitenkin jotain erilaista ja fiilis on hieno, Samooja hehkuttaa.

Miesten olympiagolf pelataan 29.7-1.8.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Lisää aiheesta Muut