Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Tokion olympialaisissa nousi kohu hongkongilaisen sulkapalloilijan peliasusta

Angus Ng Ka-long sulkapallo Hong Kong
AOP

Hong Kongia Tokion olympialaisissa edustava Angus Ng Ka-long aiheutti kohun käyttämällään kokomustalla peliasulla maanantaina. Hong Kongin Kiina-mieliset kansanedustajat ottivat miehen asun suorana tukena Hong Kongin demokratialiikkeelle.

Kiina-mielisen Democratic Alliance for the Betterment and Progress of Hong Kong (DAB) -puolueen kansanedustaja Nicholas Muk otti rajusti kantaa Angus Ng Ka-longin peliasuun heti ottelun jälkeen. Erityisesti Mukia ärsytti se, ettei Ng Ka-longin asussa ollut Hong Kongin virallista tunnusta, Bauhinia-kukkaa. Lisäksi musta väri on Hong Kongin demokratialiikkeen tunnusväri.

– Tuomitsen jyrkästi Hongkongin sulkapallojoukkueen jäsenen Ng Ka-longin, jolla on ei-alueellinen lippu edustaessaan Kiinan Hong Kongia! Muut pelaajat sekanelinpeliottelussa ovat kaikki pukeutuneet siistiin univormuun alueellisen lipun kanssa! Jos et halua edustaa Hong Kongia, valitse vetäytyminen!, Muk mesosi.

Ng Ka-long puolusti valintaansa Instagramissa.

– Monet faneistani ja ystävistäni ovat olleet uteliaita, miksi käytin tätä Lululemon-asua tänään kentällä, joten haluaisin selventää sitä täällä. Sponsorisopimukseni Yonexin kanssa on päättynyt, ja olen tällä hetkellä vapaa agentti, joten minun on valmisteltava omat asuni kilpailua varten. Valitsen vaatteet, jotka ovat mielestäni mukavia käyttää.

– Tiedän, että monet ihmiset ovat hyvin huolissani paidastani, koska se ei ole edellistä tuotemerkkiniäni. Minun on painettava nimeni, mutta minulla ei ole oikeutta painaa lippua, joten en voi painaa lippua vaatteilleni yksityisesti.

Mukin väitteille siitä, ettei Ng Ka-long haluaisi edustaa Hong Kongia, mies viittaa kintaalla.

– Olen aina ollut ylpeänä edustamassa Hong Kongia ja rakastan Bauhiniaa sydämestäni. Olen käsitellyt tätä Tokiossa ja toivon voivani korjata sen ennen seuraavaa peliä. Lopuksi toivon kaikkien keskittyvän urheilijoiden suorituksiin olympialaisissa, eikä paitaani. Kiitos kaikille tuestanne ja huolehtimisestanne.

Hong Kongin valmentaja Tim He Yiming kertoi paikalliselle tiedotusvälineille, että Ng ei ollut rikkonut sääntöjä otteluiden vaatteiden valinnassa.

– Hong Kongin delegaatiolla on omat asut, koska olympialaiset ovat yksi tapahtuma. Urheilijat käyttävät sponsoriensa toimittamia vaatteita. Ka-long on selittänyt selvästi, että hänen on OK painaa nimi ja alueen nimi vaatteisiinsa, mutta alueen lippua ei voida tulostaa mielivaltaisesti.

– Samalla olympialaisilla on tiukat määräykset ja vaatimukset vaatteiden koosta. Mutta alueellisesta lipusta ja kansallisesta lipusta ei ole säännöksiä. Tämä on kaikkien tiedettävä, joten Ka-long ei ole rikkonut sääntöjä, muuten hän ei pystyisi pelaamaan ollenkaan, He Yiming puolusti Ng Ka-longia.

Hong Kongin sulkapalloliitto (HKBA) on ottanut syyn niskoilleen sopasta. HKBA ilmoitti pyytäneensä Hong Kongin olympiadelegaatiota sponsoroivaa vaatetusyritystä Filaa toimittamaan univormun Ng Ka-longille, mutta pelaaja valitsi oman asunsa. HKBA totesi, että Ng Ka-longin asu vastasi Maailman sulkapalloliiton BWF:n ja Kansainvälisen olympiakomitean IOC:n asettamia perusvaatimuksia asuille, jotka eivät sisällä tunnuksia.

HKBA ilmoitti olevansa yhteydessä Hong Kongin sisäasiainministeriöön, joka lupasi tarkistaa ja parantaa vaatetuottajien ja urheilun toimielinten välistä viestintää. Ng Ka-long sanoi, ettei hän saa sijoittaa Bauhinian lippua vaatteisiin itse, mutta lupasi korjata sen ennen seuraavaa otteluaan.

Lähde: South China Morning Post

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut