Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Muut

Norjan yleisradio NRK käräytti kiinalaisampujan sääntörikkeistä olympiafinaalissa

Yang Qiang ammunta Kiina
AOP

Kiinan Yang Qiang on ampunut maalleen kaksi olympiakultaa Tokion olympialaisissa. Norjan yleisradio NRK on kuitenkin nyt julkaissut kuvia, jotka osoittavat Qiangin rikkoneen kahta eri sääntöä ilmakiväärin kymmenen metrin kilpailun olympiafinaalissa.

Norjan olympiajoukkueen ammuntajoukkueen valmentaja Espen Berg-Knutsen oli yksiselitteinen kommenteissaan Norjan yleisradio NRK:lle.

– Hän rikkoo asetuksia, jotka kerrotaan papereissa. Se on selvästi sääntöjen vastaista, Berg-Knutsen toteaa.

NRK:n toimittaja Tokiossa näytti kuvan Berg-Knutsenille. Hän on tietoinen siitä, että Yang Qiang rikkoo kahta sääntöä.

Kuvassa näkyy, että Qiangin nenä on kosketuksissa tähtäimen diopterin jatkeeseen. Myös ampujan vasen ja oikea käsi ovat kosketuksissa. Kummatkin ovat selviä sääntörikkeitä.

– Tämä tekee asemasta entistä vakaamman. Se ei ole sallittua, NRK:n asiantuntija Ola Lunde toteaa jakaen Berg-Knutsenin mielipiteen.

Lunde kertoo, että on selvää, että kiinalaisella ampujalla on selvä etu, sillä hänellä on useita tukipintoja. Tällä tavalla asema vakautuu.

– Vaikuttaa siltä, ​​että hän taittaa kätensä, on ainakin kontakti. Hänellä on siitä etu. Jos katsot muita ampujia, oikean ja vasemman käden välillä on suuri etäisyys.

– Jos katsot nenää, näet, että jatke tulee ulos. En tiedä, onko se suuri etu, mutta se ei ole määräysten mukainen, Lunde sanoo.

Berg-Knutsenin mukaan asia ei ole uusi.

– Olen nähnyt sen aiemmin, on monia, jotka venyttävät sääntöjä, hän toteaa.

Norjalaiset eivät takerru liikaa rikkeisiin

Berg-Knutsen toteaa kuitenkin, että kunnioittaa lopputulosta.

– Keskitymme itseemme. Voimme vain luottaa siihen, että tuomaristo tekee työnsä.

Lunde ja Berg-Knutsen puolustavat myös tuomareita.

– 20 metrin päässä on kaksi tuomaria, eikä heillä ole mahdollisuutta hallita asioita. Se olisi pitänyt ottaa tasolle, jossa käydään läpi asema täysin eri tavalla, Lunde toteaa.

– Samanaikaisesti on vaikea olla tuomaristo. He ovat kaukana, ja heidän olisi pitänyt saada tämä kiinni aikaisemmin koulutuksessa. Ei ole onnekasta, että näin tapahtuu, Berg-Knutsen komppaa.

Qiang ei korvaansa lotkauttanut kritiikille

– Olen erittäin iloinen saadessani kaksi kultaa, ja kiitän Kiinaa kaikesta tuesta, Yang kommentoi voittonsa jälkeen.

Kun NRK näytti hänelle kuvan lauantain kilpailusta, kaksinkertainen olympiavoittaja haukkui kritiikkiä.

– En tehnyt mitään väärin. Kilpailussa on tuomareita, jotka tarkistavat laitteita koko ajan, joten tämä on väärin, Yang tiuskaisi NRK:lle.

NRK on ottanut yhteyttä sekä tuomaristoon että Kansainväliseen ampumaurheiluliittoon ISSF:ään saadakseen kommentteja asiasta. ISSF ei ole vastannut NRK:n yhteydenottopyyntöön.

Lähde: NRK

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Muut