Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Koripallo

Dallas Mavericks solmi jatkosopimuksen supertähtensä Luka Dončićin kanssa

Luka Doncic
AOP

Koripallon NBA-liigassa pelaava Dallas Mavericks teki viisivuotisen jatkosopimuksen slovenialaisen supertähtensä Luka Dončićin kanssa. Sen arvo on 207 miljoonaa dollaria.

22-vuotiaasta Luka Dončićista tulee ensimmäinen pelaaja, joka on oikeutettu nimettyyn aloittelijoiden maksimijatkosopimukseen allekirjoittamisensa jälkeen, koska hänet on kahdesti valittu All-NBA-ykköstähdistöjoukkueeseen. Sopimus sisältää pelaajan option viimeisenä vuonna.

Joukko merkittäviä Mavericks-vaikuttajia matkusti maanantaina Slovenian Ljubljanaan ja esitti sopimuksen Doncicille. Mukana seurueessa olivat Mavericksin omistaja Mark Cuban, general manager Nico Harrison, valmentaja Jason Kidd, apulais-GM Michael Finley, erityisavustaja Dirk Nowitzki ja pelaajien terveyden ja suorituskyvyn johtaja Casey Smith.

Dončić oli sopimuksesta ikionnellinen.

– Tämä on unelman täyttymys. Koripallo on antanut minulle niin paljon ja vienyt minut niin moniin hämmästyttäviin paikkoihin. Olen nöyrä ja innoissani jääessäni Dallasiin osana Mavericksia.

– Olen sitoutunut organisaatioon ja arvostan fanieni tukea. Tämän uuden sopimuksen ohella voin myös ilokseni ilmoittaa, että lisään ponnistelujani ja keskityn Luka Dončić -säätiön laajentamiseen. Säätiöni on kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö ja se antaa takaisin paikoille, jotka merkitsevät minulle niin paljon, kuten kotimaani Slovenia, sekä Pohjois-Teksasin yhteisöille.

Mies valotti myös lisätietoja säätiönsä tulevaisuudensuunnitelmista.

– Olen iloinen voidessani jatkaa yhteistyössä 2K-säätiöiden kanssa, ja paljastamme pian kaksi koripallokenttää täällä Sloveniassa. Uudistamme lapsuuskenttäni, jossa olen oppinut ja harjoitellut peliä. Sea antaa lapsille mahdollisuuden pelata samoilla kentillä ja jatkaa samat unet, joita näin. Ne ovat jotain, josta olen innoissani.

Dončićista tuli EuroLigan historian nuorin MVP vuosina 2017–18, kun hän johti Real Madridin mestaruuteen, ennen kuin hänet valittiin NBA:n draftin ensimmäisellä kierroksella kolmantena valintana.

Dončić voitti vuoden tulokkaan kaudella 2018-19 ja on valittu kahteen kertaan All-NBA-ykköstähdistöjoukkueeseen. Saavutuksesta tekee erityisen se, että vain neljä pelaajaa NBA:n historiassa on saavuttanut All-NBA-ykköstähdistöjoukkueepaikan useita kertoja ennen 23. syntymäpäiväänsä.

Dončić johti Slovenian maajoukkueen ensimmäiseen olympiaturnaukseensa ja maa sijoittui hienosti neljänneksi Tokion olympialaisissa. Miehen NBA-uran keskiarvot ovat 25,7 pistettä, 8,4 levypalloa ja 7,7 syöttöä ottelua kohden. Hänen pudotuspelisaldonsa on ollut vieläkin vaikuttavampi, sillä hän on kerännyt keskimäärin 33,5 pistettä, 8,8 levypalloa ja 9,5 syöttöä 13 pudotuspeliottelussa.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Koripallo