Seuraa meitä:
Jääkiekko - Kiekkofani.com Jalkapallo - Futisfani.com Viihdeuutiset ja juorut - Uutisankka.com Nikotiinipussit - Pussit.com Lainaa heti - HalvinLaina.fi Yrityslaina.com
Pussit mainos

Formula 1

Ferrarin F1-tallin pomo Mattia Binotto on lopen kyllästynyt kalleisiin kolareihin

Mattia Binotto
AOP

Ferrarin F1-tallin johtaja Mattia Binotto sanoo uskovansa, että onnettomuuden aiheuttaneen kuljettajan tiimin pitäisi maksaa aiheutuneet vahingot, ja hän paljasti, että Ferrarin korjauskulut vuodelle 2021 ovat jo miljoonia euroja.

Formula 1 -tallit toimivat tällä kaudella ensimmäistä kertaa budjetin ylärajan alla, joka vuodelle 2021 on 145 miljoonaa dollaria. Niille joukkueille, joiden on täytynyt leikata budjettiaan dramaattisesti tämän vaatimuksen täyttämiseksi, kolarilaskut ovat erityisen tuskallisia.

Red Bull arvioi, että Max Verstappenin autolle aiheutui 1,8 miljoonan dollarin vahingot kolarissa Lewis Hamiltonin kanssa Britannian GP:ssä, jolla Red Bull -pomo Christian Horner sanoi olevan massiivisia seurauksia.

Ferrarin pomo Mattia Binotto hyväksyy, että täydellisen ratkaisun löytäminen on hankalaa, mutta hän uskoo, että on keskusteltava tallista, joka maksaa vahingonkorvauksia, jos sen kuljettaja todetaan syylliseksi onnettomuuteen.

– Uskon, että lähitulevaisuudessa käytäville keskusteluille on arvoa muiden tallijohtajien, FIA:n ja F1:n kanssa. Tietenki jos et ole syyllinen, tällaisten vahinkojen saaminen talousarvion ylärajaan on jotain, millä on vieläkin seurauksia.

– Pitäisikö meidän lisätä poikkeuksia? En ole varma, että se on ratkaisu. Luulen, että näiden valvominen voi olla erittäin vaikeaa. Mutta mielestäni voimme harkita sitä, että jos kuljettaja on syyllinen, kuljettajan tallin tulisi maksaa ainakin muille talleille vahingot ja korjaukset. Se lisää kuljettajien vastuuta, Binotto toteaa.

Ferrarin korjauskulut jo tähtitieteelliset

Binotto kertoi, että Ferrarin vuoden 2021 korjauslasku nousi jo 2,5 miljoonaan euroon, vaikka tämä luku koskee kaikkia vahinkoja, ei vain kolareita.

– Nämä ovat yleisiä vahinkoja. Joskus voimme vahingoittaa itse itseämme, joten nämä eivät ole vain muita talleja, jotka vahingoittavat meitä.

Erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja on pyöritelty F1-piireissä. Binotto tyytyy pyörittelemään asiaa melko ympäripyöreästi.

– Nyt on ilmeisesti keskusteltu paljon siitä, että jos törmäys tapahtuu ja kuljettaja on syyllinen, etkä ole itse syypää ja jos olet vaurioitunut, niin onko se vapautettava budjettikatosta? Mielestäni se on varmasti tärkeä seikka, koska mainitsin 2,5 miljoonan euron syyksi sen osoittamisen, että kokonaisvahinko voi olla merkittävä. Pitäisikö siis harkita erilaista sääntelyä näissä tapauksissa? Mielestäni siinä on varmasti ansioita.

– Uskon, että ilmeisiä ratkaisuja ei varmasti ole, mutta keskustelemme siitä epäilemättä FIA:n, F1:n ja tallien kanssa tulevina viikkoina, mahdollisesti sen ratkaisemiseksi, nähdäksemme, onko tulevaisuutta varten ratkaisua.

KIEKKOFANI.COM

Loading RSS Feed

FUTISFANI.COM

Loading RSS Feed

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Mainos

Lisää aiheesta Formula 1